Înainte de a apela la tratamente naturale pentru reumatism, este esențial să faci niște schimbări ale modului de viață. În primul rând, menajează-te. Atunci când simți că ai obosit, oprește-te din ceea ce faci chiar atunci și mergi să te întinzi sau, dacă nu ai posibilitatea, stai relaxată pe un scaun sau într-un fotoliu cât mai comod. Nu amâna momentul și rămâi cât timp este necesar ca să te refaci.

Dacă este nevoie, folosește la mers unul sau două bastoane pentru a reduce presiunea greutății pe articulație. Un somn odihnitor noaptea sau după –amiază te ajută să te simți mai bine. În plus, este bine să ţii și un anumit regim alimentar. Consumă mai puţină carne sau deloc. Evită grăsimile şi leguminoasele. În schimb, mănâncă multe legume şi fructe proaspete.

Citește și: Leacuri cu fructe de toamnă recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Tratamente naturale pentru reumatism: Ardeiul iute încălzește încheieturile

Ardeiul iute stimulează circulația sangvină locală. Efectul resimțit atunci când sunt aplicate pe piele preparate cu ardei iute este unul de căldură. Astfel, ajută la diminuarea durerilor reumatice și articulare. Se fac frecții locale cu tinctură de ardei iute îmbibată în vată. După uscare se lasă tampoanele pe locul afectat și se fixează cu un bandaj elastic. Tictura se prepară din 20 g de ardei iuți la 100 ml de alcool de 60°-70° care se lasă la macerat timp de opt zile. După aceea, se filtreză și se depozitează în sticluțe închise la culoare.

Tratamente naturale pentru reumatism: Muștarul dă senzație de căldură

Dr. farmacist Ovidiu Bojor„Muștarul este indicat în reumatism pentru că ușurează durerile, dând o senzație plăcută de căldură. Amestecă un pumn de făină de muștar negru cu apă. După ce se obține un terci, acesta se pune între două fâșii de tifon și se aplică pe locul dureros. Persoanele cu pielea sensibilă se vor unge cu o cremă grasă, iar compresa va fi aplicată după ce aceasta a intrat bine în piele. Surplusul se șterge cu o batistă de bumbac. Compresele cu făina de muştar se vor aplica timp limitat. Aplicarea îndelungată şi repetată poate produce ulceraţii ale pielii,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com