Hormonii sunt secretați de mai multe glande și organe, cum ar fi tiroida, glanda pituitară, ovare sau pancreas. Întregul sistem endocrin lucrează pentru a controla nivelul hormonilor care circulă în organism. Dacă există o cantitate prea mare sau prea mică, se creează un dezechilibru care duce la probleme de sănătate. Dacă ai astfel de probleme, ar trebui să apelezi la tratamente naturale pentru problemele hormonale.
Tratamentul alopat poate avea efecte secundare nedorite
Tratamentele convenționale includ înlocuirea hormonilor cu unii de sinteză. Din păcate, pentru majoritatea oamenilor care suferă de probleme endocrine, această terapie poate duce la noi probleme de sănătate. Ei pot deveni dependenți de medicație. În alte cazuri, tratamentul alopat doar maschează simptomele în loc să le rezolve, iar, în acest timp, boala se agravează. Vestea bună este că există moduri naturale pentru a ajunge la un echilibru hormonal.
Tratamente naturale pentru problemele hormonale. Grăsimile sănătoase
Găsimile sănătoase sunt cheia pentru a ține sistemul endocrin în frâu. Corpul tău are nevoie de ele pentru a produce hormoni. În plus, acestea ajută la reducerea inflamațiilor, reglează metabolismul și stimulează slăbitul. Le poți găsi în alimente ca: uleiul de nucă de cocos, avocado, pește gras etc.
Tratamente naturale pentru problemele hormonale. Plante care stimulează organismul
Unele plante cresc rezistenţa organismului la stres. Ele stimulează vitalitatea şi imunitatea organismului în fața bolilor. Printre ele se numără busuiocul, ciupercile medicinale, rhodiola și ashwagandha. Acestea promovează și sănătatea hormonală și previn numeroase boli, inclusiv cele generate de stres. Scad în mod natural nivelul colesterolului. Sprijină buna funcționare a tiroidei și a glandelor suprarenale. Stabilizează nivelul insulinei. Reduc anxietatea, depresia și degradarea celulelor nervoase.
Ai diabet? Poate te-ar interesa să citești mai multe despre cum poți să scazi glicemia prin metode naturale.
Tratamente naturale pentru problemele hormonale. Probiotice
Intestinul permeabil nu este o problemă care afectează doar tractul digestiv. Poate provoca și probleme hormonale. Afecțiunile intestinului generează reacții autoimune și afectează glanda tiroidă. Cel mai bine ar fi să consumi probiotice zilnic (iaurt, kefir, murături, varză murată) și alimente cu un conținut ridicat de fibre (legume, fructe, semințe). Mai poți lua suplimente cu enzime digestive și probiotice.
Sursa foto: 123rf.com