Pe lângă tratamentul dat de medic pentru vezica hiperactivă (dacă este cazul), poți folosi tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Există plante, regim alimentar și exerciții care să te ajute să controlezi simptomele. Chiar dacă ai vrea să limitezi consumul de lichide pentru a nu mai merge la toaletă, aceasta nu este de folos. Este bine să bei cel puțin 2 litri, mai ales apă plată.
Citește și: Alimente care irită vezica urinară. Ce ar trebui să eviți
Tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Alimente indicate
Mai poți consuma lapte vegetal (mai puțin iritant decât cel de vacă sau capră), suc natural de merișor și din alte fructe mai puțin acide, cum sunt merele sau perele, ceai de fructe. Include pe lista ta și ceaiul Kohki. Acesta se prepară din extractul unei plante subtropicale din sudul Chinei. Are un gust dulce și este bogat în oxidanți. Are efect protector asupra vezicii urinare. Evită băuturile cu cofeină, ceaiul negru și alcoolul.
Citește și: Este adevărat că faci infecție urinară dacă nu urinezi atunci când ai nevoie? Iată răspunsul medicilor
Tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Mătasea de porumb, efect diuretic
Mătasea de porumb este un bun diuretic. Ajută la eliminarea toxinelor din rinichi și vezica urinară. Astfel, scapi de simptomele neplăcute când ai vezica hiperactivă. Infuzează două lingurițe de mătase de porumb uscată la o cană cu apă. Lasă 5-10 minute să stea acoperit, după care strecoară. Pentru o aromă plăcută, dar și pentru a ajuta la calmarea inflamației, adaugă în apa în care fierbe apa trei felii tăiate de rădăcină proaspătă de ghimbir. Bea trei căni pe zi.
Citește și: Tratamente naturale pentru polipi uterini
Tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Capsaicina calmează durerile
Capsaicina se găsește în ardeii iuți. Este folosită să trateze durerea pelvină cronică, un simptom care apare adesea la persoanele care au vezica hiperactivă. Atenție, ”ardeiul iute este un excitant digestiv, util în dispepsii atone, însă reversul este contraindicaţia pentru gastrite, ulcere, hemoroizi — afecțiuni pe care le agravează”, avertizează dr. farmacist Ovidiu Bojor. Folosește capsule cu capsaicină conform indicațiilor din prospect.
Citește și:
- Urinezi foarte des? Află care sunt motivele
- Exercițiile Kegel în sarcină: 11 beneficii pentru sănătatea mamei și a bebelușului
- Rinichii bolnavi anunță când suferă
Sursa foto: 123rf.com