Există multe cauze posibile ale sforăitului. Persoanele supraponderale sunt mai susceptibile să sforăie. Consumul de alcool înainte de culcare este un alt factor. Și de fiecare dată când ai congestie nazală cauzată de o răceală sau alergie, este mai probabil să sforăi. Oricare ar fi cauza, poți folosi aceste tratamente naturale pentru sforăit.

Citește și: Cum îți alegi corect perna?

Încercați aceste măsuri preventive pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea sforăitului. Pune două perne sub cap la culcare pentru a nu ține capul prea jos. Poți modifica patul pentru a avea același rezultat. Poți încerca și să dormi pe o parte, cu brațele înfășurate în jurul unei perne. Nu există nicio garanție că vei rămâne în acea poziție, dar cel puțin îi vei lăsa partenerului un răgaz să adoarmă înainte să începi să sforăi.

Tratamente naturale pentru sforăit: Benzi nazale

S-ar putea să arate ciudat, dar cui îi pasă? Urmează instrucțiunile de pe pachet și vei avea un somn liniștit. Dacă ai o congestie nazală, atunci va fi nevoie să iei un decongestionant sau antihistaminic înainte de a lipi banzile. Mai există și dispozitive anti-sfărăit care se lipesc în spatele gâtului.

Citește și: Sforăitul în timpul sarcinii – cum scapi de el și cât este de periculos

Tratamente naturale pentru sforăit: Gargara

Seara, fă o gargară cu ceai de de mentă cu piper. Aceasta este eficientă mai ales dacă sforăitul tău este o afecțiune temporară cauzată de răceală, gripă sau de o alergie. Mai poți folosi în loc de ceai, o picătură de ulei de mentă la un pahar cu apă rece. Se mai adaugă și un vârf de cuțit de piper, dacă nu te irită prea tare acest condiment. Iată și cum prepari o gargară cu plante pentru amigdalită. Dă click pe link!

 

Tratamente naturale pentru sforăit: Combate alergiile

Redu alergenii din dormitor (praf, animale de companie, mucegai). Schimbă frecvent cearșafurile și pernele. Spală frecvent draperiile și covoarele. Și dacă este vorba de o alergie sezonieră, poți să rezolvi problema și cu ajutorul unui ceai antialergic. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o cană cu apă clocotită la 1 lingură de frunză uscată. Acoperă și lasă la infuzat timp de 5 minute. Se strecoară și se bea chiar înainte de culcare. Folosește și aceste 6 plante de apartament care purifică aerul și ajută la ameliorarea alergiilor.

Tratamente naturale pentru sforăit: Sfaturi utile

  • Nu mânca o masă bogată în calorii și grăsimi și nu consuma băuturi alcoolice cu 3 ore înainte de culcare.
    Dacă ai kilograme în plus, încearcă să slăbești. Pierderea a 10% din greutatea corporală poate ajuta prin reducerea constricției căilor respiratorii superioare.
    Renunță la fumat
    Unele medicamente pot înrăutăți sforăitul, inclusiv somniferele și sedativele. Discută cu medicul despre alternative.
    Un umidificator sau vaporizator de aburi din dormitor te poate ajuta. Asigură-te că îl cureți regulat, urmând instrucțiunile producătorului.

Citește și:

Cum faci ca sforăitul să nu tulbure relația de cuplu

Sursa foto: 123rf.com