Îți petreci până la 80 la sută din timp în picioare? Nu este de mirare că, din când în când, te dor picioarele. Practic, orice poate provoca dureri la nivelul picioarelor, inclusiv încălțămintea nepotrivită, bolile precum osteoartrita sau diabetul și circulația sangvină deficitară. Iată câteva tratamente naturale pentru picioare obosite și dureroase:

1. Tratament pentru stimularea circulației sangvine

Un tratament natural pentru picioare obosite și dureroase, este baia alternativă caldă și rece. Umple un lighean cu apă rece și altul cu apă cât de caldă poți să suporți. Stai pe un scaun confortabil și pune picioarele în apa rece. După 5 minute, treci la apa fierbinte. Repetă. Acest „hidromasaj” stimulează circulația sangvină.

Citește și: Tratament pentru picioare umflate. Află ce remedii naturale poți aplica

2. Tratamente naturale pentru picioare obosite și dureroase: masajul

În farmacii, poți găsi o rolă special concepută pentru masarea tălpilor. Ori poți pur și simplu să-ți plasezi piciorul gol pee o minge de tenis pentru câteva minute. De asemenea, îl puteți masa manual cu unul dintre următoarele amestecuri:

  • 3 picături ulei de cuișoare și 3 linguri (45 ml) ulei de susan
    3 picături ulei de lavandă, o picătură ulei de mușețel și o picătură ulei de geraniu amestecat în 2 lingurițe (10 ml) ulei de măsline

3. Gimnastică pentru picioare

Aruncă niște creioane pe podea. Ridică-le cu ajutorul degetelor de la picioare. Acest mic exercițiu ajută la ameliorarea durerilor de picioare pentru că stimulează circulația sangvină locală și dezvoltarea musculaturii care susține piciorul.

Citește și: Tratamente naturale pentru reumatism recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

4. Tratamente naturale pentru picioare obosite și dureroase: baie pentru picioare

Răsfăță-ți picioarele cu o baie relaxantă. Umple un licghean cu apă fierbinte. Adaugă oricare dintre următoarele. Așteaptă până ajunge la o temperatură suportabilă. Ține picioarele în apă timp de 10 minute.

  • 2 picături ulei de mentă, 4 picături ulei de eucalipt, 4 picături de ulei de rozmarin
    o ceașcă de ceai de mentă concentrat (preparat din 4 pliculețe la o cană cu apă)
    1 lingură (15 ml) tinctură de arnică.

 

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com