Leșinul este, de cele mai multe ori, o problemă de sănătate minoră. Poate semnala, totuși anumite carențe sau probleme cu inima. Află care sunt cele mai bune tratamente naturale pentru lipotimie.

Tratamente naturale pentru lipotimie: Suplimente pentru sănătatea inimii

Acizi grasi omega-3. Uleiul de pește poate ajuta la reducerea inflamației din corp și la îmbunătățirea sănătății inimii. Peștii de apă rece, precum somonul sau halibutul, sunt surse bune. Totuși, acizii grași Omega-3 pot crește riscul de sângerare, mai ales dacă iei medicamente cum sunt warfarina sau aspirina.

Coenzima Q10 (C0Q10) este un antioxidant care poate fi bun pentru sănătatea inimii. Nu lua CoenzimaQ10 dacă iei medicamente anticoagulante cum sunt warfarina sau aspirina. CoenzimaQ10 poate face aceste medicamente mai puțin eficiente.

Acidul alfa-lipoic este un antioxidant care poate fi bun pentru sănătatea inimii. Persoanele care iau hormon tiroidian trebuie să-și întrebe medicii înainte de a lua acid alfa-lipoic. Persoanele care au un nivel scăzut de tiamină nu trebuie să ia acid alfa-lipoic.

L-arginina este un antioxidant care poate ajuta la promovarea unei bune circulații. Întreabă medicul înainte de a lua L-arginină, deoarece poate interfera cu alte tratamente.

Tratamente naturale pentru lipotimie: Plante medicinale

Utilizarea plantelor medicinale are o tradiție îndelungată și este recunoscută ca benefică. Cu toate acestea, plantele pot declanșa reacții adverse și interacționează cu alte plante, suplimente sau medicamente. Din aceste motive, ia plante medicinale cu grijă și sub supravegherea unui specialist.

Ceaiul verde (Camelia sinensis) conține antioxidanți și substanțe antiinflamatoare care pot fi bune pentru sănătatea inimii. Folosește ceai fără cafeină.

Afinele (Vaccinium myrtillus) conțin un antioxidant care ajută la stimularea circulației sangvine.

Ginkgo biloba conține antioxidanți care promovează sănătatea inimii.

Citește și: Sincopa. Ce este, care sunt cauzele și cum poate fi prevenită

Tratamente naturale pentru lipotimie: Homeopatie

Înainte de a prescrie un remediu, homeopații iau în considerare tipul constituțional al unei persoane, include tipologia fizică, emoțională și intelectuală. Un homeopat cu experiență și certificat îți va evalua constituția și simptomele individuale și va recomanda apoi remedii. Mai jos se găsesc remedii obișnuite utilizate pentru leșin sau simțiri pre-leșin:

Carbo vegetabilis. Folosit pentru leșin sau amețeli după trezire dimineața, cauzate de pierderea de lichide sau supraîncălzire.
Opiu. Folosit pentru leșin din cauza emoției sau a spaimei.
Sepia. Folosit pentru leșin în urma statului în picioare prelungit, a exercițiului fizic sau a pierderii de lichide din cauza febrei.

Citește și: Sarcina toxică umbrește bucuria sarcinii, dar nu e o boală

Tratamente naturale pentru lipotimie: Acupunctura

Acupunctura poate ajuta la tratarea leșinului. O analiză clinică a 102 cazuri grave de pierdere a cunoștinței a raportat că acupunctura a ajutat într-un număr mare de cazuri. Acupunctura nu provoacă adesea reacții adverse sau complicații. Unele persoane pot leșina în timpul tratamentelor de acupunctură, deși nu este considerată o complicație serioasă.

Sursa foto: 123rf.com