Tratamente naturale pentru laringită: Plopul negru

Plopul negru are acțiune antibacteriană, expectorantă, antiseptică, analgezică și antiinflamatoare. Deci, este tot ce ai nevoie în timpul unei răceli serioase sau a unei laringite. Se poate folosi ca preparat gemoteapeutic (extract din muguri) care se găsește în comerț și se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Se poate face o infuzie sau decoct dintr-o lingură de muguri la o cană cu apă. Cu acest decoct, se face gargară pentru calmarea durerilor și a răgușelii în laringită.

Citește mai multe despre Laringita acută

Tratamente naturale pentru laringită: Lichenul de piatră

Lichenul de piatră este o plantă care poate ajuta la tratarea inflamațiilor căilor respiratorii superioare, în special a laringitelor, faringitelor și a bronșitelor. Ceaiurile din lichen de piatră sunt indicate și dacă ai un simplu guturai, dar și tuse convulsivă sau astm bronșic. Sunt utile și în cazul convalescentilor care se refac după TBC. Se poate face un macerat la temperatura camerei. Se lasă două-trei lingurițe de pulbere de plantă într-o cană cu apă timp de o zi. Se strecoară și se beau două-trei căni pe zi, de obicei înainte de masă. Pentru efecte mai rapide, se mai poate face decoct. După procesul de macerare planta rămasă în urma filtrării se fierbe timp de 10 minute într-o cană cu apă simplă. Se strecoară și se adaugă maceratului. Persoanele hipertensive trebuie să fie prudente când folosesc acest ceai pentru că are ca efect și o ușoară creștere a tensiunii arteriale.

Citește mai multe despre laringita cronică

Tratamente naturale pentru laringită: Alimente împotriva răgușelii

Dr. farmacist Ovidiu BojorPrazul este util în toate formele de laringită, faringită și traheită. Se face un sirop din decoct concentrat (200 g de parz la litru) amestestecat cu o cantitate egală de miere. Se iau patru-cinci linguri pe zi. Gutuile sunt și ele de ajutor. Semințele sunt puternic emoliente și se recomandă ca remediu în tuse, bronșită și răgușeală. Se face o infuzie dintr-o linguriță de semințe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi. Smochinul calmează durerile de gât și răgușeala și este recomandat în bronșite, laringite, traheite și pneumonii. Se pot consuma ca atare sau se face un decoct expectorant din două-trei fructe la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi. Este foarte bun și siropul, care se prepară așa: se fierb 500 g de smochine într-un litru de apă până când cantitatea de lichid se reduce la jumătate. Se strecoară, se lasă să se răcească și se adaugă 250 g de miere. Se ia câte o linguriță de două-trei ori pe zi”, spune dr. Farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com