Bacteria Helicobacter pylori este cauza celor mai multe cazuri de ulcer sau gastrită hiperacidă. Află ce tratamente naturale pentru Helicobacter pylori poți folosi.

Dacă ai simptome cum ar fi dureri sau arsuri stomacale, greață sau vomă frecventă, balonare, ar fi bine să vezi dacă nu ești infectată cu Helicobacter pylori. Vorbește cu medicul tău pentru a te testa. Dacă ți se confirmă temerea, există și Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori care te pot ajuta să o elimini din organism. Terapia anti Helicobacter pylori diminuează foarte mult riscul de recidivă sau de hemoragii ale ulcerului gastric și duodenal și grăbește vindecarea.

Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori. Plante care combat Helicobacter pylori

Dracila (Berberis vulgaris) conține berberină, o substanță care reduce spasmele musculare și poate ajuta digestia, stimulând secreția biliară. Are și un efect antibacterian puternic și combate infecțiile, precum cea cu Helicobacter pylori. Se administrează sub formă de tinctură, dar numai sub supravegherea unui fitoterapeut.

Un alt tratament natural pentru infecția cu Helicobacter Pylori se obține din rășina arborelui de mastic (Pistacia lentiscus). Aceasta reduce acțiunea bacteriei asupra stomacului și, în unele cazuri, o elimină complet, analizele ieșind negative. La noi se găsește sub formă de produse standardizate la farmacie și la magazinele cu produse naturale.

Citește și: Antibiotice naturale recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori. Alimente – medicament

Pentru tratarea ulcerului și a gastritei, dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă migdalele dulci, care au o acţiune foarte complexă. Uleiul gras pe care îl conțin formează o peliculă protectoare pe mucoasa gastrică şi reduce secreţia de pepsină, precum şi senzaţiile de dureri şi arsuri. Sâmburi se pot consuma în cantitate de 30-35 g, de două ori pe zi. Mai poți face un amestec de 30 g de migdale dulci, zdrobite, amestecate cu 10 ml de lapte sau 5 ml de smântână.

Cartoful va avea efecte benefice, consumat în preparate culinare ușoare, în niciun caz prăjit. Este indicat și sucul proaspăt de cartofi, câte 100 ml, dimineața devreme. Curele cu varză sunt excelente antiulcer. Aceasta poate fi consumată ca atare, în salate de crudități sau preparate culinare ușoare (nu călită). Se mai poate bea suc proaspăt de varză, un pahar pe zi, între mese. Ca tratament, ar fi bine să consumi 300-400 g de varză pe zi.

Sursa foto: 123rf.com