Cei mai mulți pacienți nu prezintă simptome, stenoza hepatică fiind diagnosticată prin investigațiile uzuale. Alții pot avea următoarele manifestări: o senzație de apăsare în partea dreaptă a abdomenului, oboseală inexplicabilă, stări de greață, lipsa poftei de mâncare, slăbire nejustificată. Un risc mare de a face stenoză hepatică o au și cei care au hipertensiune, un nivel crescut al trigliceridelor și colesterolului. Pentru că poate provoca probleme de sănătate grave, este bine să mergi la medic și să urmezi cu strictețe indicațiile lui. În plus, farmacia naturii te poate ajuta.

Tratamente naturale pentru ficatul gras. Litchi (pruna chinezească) inhibă dezvoltarea celulelor grase

Litchi este un fruct folosit foarte mult  în medicina tradițională chineză pentru tratarea problemelor ficatului. Studiile moderne arată că este un bun antioxidant, controlează metabolismul glucozei și are efecte anti-tumorale. Este indicat consumul de suc de litchi. S-a constatat că acesta inhibă dezvoltarea și provoacă eliminarea celulelor grase din ficat. Ajută și la regenerarea acestui organ.

Citește și: Alimente benefice pentru sănătatea ficatului

Tratamente naturale pentru ficatul gras. Usturoiul îmbunătățește metabolismul

Usturoiul ameliorează starea de sănătate a persoanelor care consumă o dietă bogată în grăsimi. Îmbunătățește rezistența la insulină și metabolismul lipidelor. Reduce stresul oxidativ. Noi studii arată că pentru ficat, cel mai indicat este așa-numitul ”usturoi negru”. Acesta este usturoi normal, macerat timp de o lună șo jumătate în anumite condiții. Nu are gustul iute și poate fi consumat și gol. Este foarte bun pentru a ajuta regenerarea ficatului. Se consumă câțiva ”căței” de usturoi pe zi, timp de 8 săptămâni.

Citește și: Parizer de pui cu aditivi toxici pentru ficat. Sortimentele de care trebuie să te ferești

Tratamente naturale pentru ficatul gras. Ceaiul verde reduce acumularea de grăsimi

Este una dintre băuturile care previn cu succes bolile de ficat, efect confirmat de studii științifice. Reduce inflamațiile și stresul oxidativ. Poate inhiba virusul hepatitei C și bloca răspândirea lui în ficat. În laborator, s-a constatat că inhibă acumularea de grăsimi. Extractul din ceai verde reduce gravitatea bolilor de fiat. Acesta se va consuma conform indicațiilor de pe ambalaj, la sfatul medicului sau al farmacistului. Bineînțeles, te poți bucura de sănătatea dintr-o cană sau două de ceai verde, zilnic.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com