Tratamente naturale pentru durere în gât: Compresă cu miere de ghimbir

Ghimbirul este un condiment eficient în reducerea durerilor de gât. Mierea este un bun antiinflamator, calmant care îți consolidează imunitatea. Această combinație unică acționează, de asemenea, ca un expectorant și îți deschide sinusurile. Vei scăpa mai ușor de mucus și de iritația care îți provoacă durere în gât.

Ce vei avea nevoie:

Ghimbir (ras)
-Miere
-Ulei de masline
-Făină
O batistă / cârpă din bumbac
-Tifon
– Leucuplast

Amestecă miere și făină. Adaugă ghimbir ras și 2-3 picături de ulei de măsline. Pune amestecul pe batista din bumbac. Acoperă cu tifon și lipește-l pe piept cu ajutorul unui leucoplast. Aplică această compresă înainte de a merge la culcare. Dacă ai pielea sensibilă, efectuează un test pe o suprafață mică de piele înainte de a lăsa toată noaptea. Este indicat și ceaiul de ghimbir.

Citește și: Gâtul înțepenit. Cum îl tratezi prin metode naturale

Tratamente naturale pentru durere în gât: Gargară cu apă sărată

Gargara cu o soluție de apă sărată este unul dintre cele mai bune și de încredere remedii pentru a lupta împotriva unei dureri în gât. Acest tratament trebuie practicat în mod regulat, timp de 3-4 zile până vor apărea rezultate. Deși nu există dovezi convingătoare că apa sărată poate ucide de fapt bacteriile sau coronavirusul, apa sărată poate ajuta la reducerea anumitor simptome asociate, cum ar fi inflamația și iritarea gâtului.

Amestecă o jumătate de lingură de sare cu apă caldă. Folosește amestecul pentru gargară. Asigură-te că nu înghiți apa cu sare. Repetă procedeul de două-trei ori pe zi timp de cel puțin trei zile pentru a vedea o reducere a simptomelor. Cu toate acestea, nu uita, apa sărată sau apă caldă nu reprezintă un tratament sau o măsură preventivă pentru COVID-19.

Citește și: Remedii naturale pe care trebuie să le ai în casă atunci când nu poți merge la medic

Tratamente naturale pentru durere în gât: Oțet de mere

Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii. Este, de asemenea, ingredientul principal în numeroase tratamente populare pentru tuse și răceală. Este deosebit de util în calmarea durerii în gât, deoarece conținutul de acid ajută la eliminarea infecției care provoacă inflamații în gât. Pentru ameliorarea simptomelor, consumă un pahar de apă caldă amestecat cu o lingură de oțet de mere. Poți adăuga, de asemenea, o linguriță sau două de miere pentru gust și beneficii suplimentare.

Citește și:

Remedii homeopate pentru sinuzită

Sursa foto: 123rf.com