Tratamentele pentru eczeme se încadrează, de obicei, în două categorii:

 • creme hidratante pentru ameliorarea uscăciunii și mâncărimii;
  antiinflamatoare pentru a reduce umflarea, mâncărimea și roșeața.


Tratamente naturale pentru dermatita atopică: Comprese

Compresele pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor eczemelor prin creșterea umidității pielii.
După baie și hidratare, înfăș
oară benzi umede de țesătură sau tifon în jurul zonelor afectate de eczeme. Făcând acest lucru ajută la menținerea hidratării pielii și crește acțiunea cremelor hidratantelor. Nu folosi comprese peste cremele cu corticosteroizi, cu excepția cazului în care medicul a recomandat acest lucru. Pune un strat uscat peste stratul umed pentru a împiedica uscarea acestuia. Le poți lăsa să acționeze câteva ore sau peste noapte.

Citește și: Remedii naturale pentru răni, bășici sau bătături

Tratamente naturale pentru dermatita atopică: Fototerapie

Persoanele cu dermatită atopică severă pot beneficia de terapie cu lumină ultravioletă (UV). Se estimează că 70 la sută dintre persoanele cu eczeme observă o îmbunătățire a simptomelor lor după fototerapie. Citește mai multe despre fototerapie: Fototerapia îți salvează pielea. Vezi de ce este un tratament revoluționar.

Remedii la domiciliu pentru dermatita atopică

Anumite remedii la domiciliu pot ajuta la ameliorarea simptomelor dermatitei atopice. Totuși, pacienții ar trebui să discute cu medicul dermatolog pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru simptomele lor.

Tratamente naturale pentru dermatita atopică: Hidratante naturale

Uleiul de nucă de cocos este un remediu popular pentru pielea uscată. Aplică ulei de nucă de cocos virgin sau presat la rece direct pe eczeme pentru a hidrata zona și a reduce bacteriile. Folosește-l o dată sau de două ori pe zi pe pielea umedă.

Uleiul de floareasoarelui presat la rece poate ajuta la îmbunătățirea barierei de protecție a pielii și la reducerea inflamației. Aplică-l de două ori pe zi.

Citește și: Piele perfectă în sezonul rece? Iată cum trebuie să te îngrijești zilnic

Tratamente naturale pentru dermatita atopică: Baia

Baia în fiecare zi este esențială pentru eczeme, deoarece ajută la menținerea hidratării pielii și previne infecțiile. Pacienții pot încerca diferite tipuri de baie pentru eczeme, cum ar fi:

 • baie cu ulei (la alegere)
  b
  aie cu ovăz (se pun doi pumni de ovăz în apă fierbinte și, apoi, în apa din cadă)
  b
  aie cu bicarbonat de sodiu
  b
  aie cu oțet.

  Aplică întotdeauna cremă sau ulei hidratant pe zonele afectate ale pielii imediat după ieșirea din baie pentru a opri pielea să se usuce.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com