Atunci când se ajunge la stadii avansate ale bolii, este nevoie să urmezi indicațiile medicului neurolog. În stadiile incipiente ale bolii sau, pur și simplu, pentru prevenție poți folosi tratamente naturale pentru demență senilă.

Tratamente naturale pentru demență senilă: Salvia

Pe lângă gustul plăcut pe care îl dă mâncării sau ceaiului, salvia ar putea îmbunătăți, de asemenea, memoria. Un studiu medical publicat în 2017 sugerează că salvia conține compuși care pot fi benefici pentru funcția cognitivă și neurologică. Salvia este deosebit de gustoasă adăugată fripturii de pui sau curcan, dar și mâncării de dovlecei, sosului de roșii sau în ciorba de fasole. Salvia poate fi consumată și sub formă de ceai.

Tratamente naturale pentru demență senilă: Turmeric

Turmericul este un condiment folosit de mult timp în Ayurveda. Conține un compus numit curcumină, care are efecte antioxidante și antiinflamatorii (doi factori care pot întreține sănătatea creierului și sănătatea generală). Cercetările sugerează că turmericul poate întreține sănătatea creierului și poate preveni boala Alzheimer. Turmericul este un ingredient cheie în pulberea de curry, care, de obicei, include și condimente precum coriandru și chimen. Pentru a crește aportul de turmeric, adăugă pudră de curry sau turmeric la cartofi, supe și în alte preparate vegetale. Include și puțin piper negru pentru a îmbunătăți absorbția turmericului.

Citește și: Dieta în boala Alzheimer. Alimentația care previne și oprește dezvoltarea bolii

Tratamente naturale pentru demență senilă: Ginkgo biloba

Folosit mult timp ca tratament pentru demența senilă, ginkgo biloba este un remediu frecvent utilizat în medicina tradițională chineză. Se crede că ginkgo biloba ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin stimularea circulației sangvine generale și în zona cerebrală. Un studiu publicat în Journal of Alzheimer’s Disease în 2015 sugerează că un extract de ginkgo biloba poate fi util în încetinirea declinului cognitiv la pacienții care prezintă simptome neuropsihiatrice, pe lângă deficiența cognitivă și demența. Se poate consuma sub formă de suplimente alimentare.

Sursa foto: 123rf.com