Majoritatea bronșitelor din copilărie se auto-limitează, ceea ce înseamnă că starea devine mai bună pe cont propriu. Cu toate acestea, puteți încerca unele remedii acasă pentru a atenua simptomele. Iată câteva tratamente naturale pentru bronșita la copii.

Citește și: Cele mai bune tratamente pentru tuse productivă

Tratamente naturale pentru bronșita la copii: Gargară cu apă sărată

Dacă ai un copil suficient de mare pentru a face gargară, acest tratament poate oferi o calmare ușoară a simptomelor de bronșită, în special a tusei și a durerilor în gât.

Sarea funcționează ca un antiseptic care ajută la extragerea mucusului. Aceasta, la rândul său, ajută la reducerea inflamației și calmează membranele iritate ale gâtului.

Cum procedezi

1. Amestecă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de apă caldă. Dacă este necesar, adăugă o cantitate mică de miere pentru a îmbunătăți gustul.
2. Dă-i copilului soluția și reamintește-i să scuipe apa după ce-și clătește gura și gâtul cu ea.

3. Repetă gargara de câteva ori pe zi pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Tratamente naturale pentru bronșita la copii: Folosește un umidificator

Este binecunoscut faptul că aerul uscat dintr-o încăpere poate facilita apariția infecțiilor respiratorii atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Umidificatoare sunt de două feluri: cu abur cald sau cu abur rece. Umidificatorul cu abur rece transformă imediat aerul uscat din camera într-un aer proaspăt și usor de respirat. Umidificatorul cu abur cald ajută în plus și la eliminarea bacteriilor din aer, deoarece apa fierbe înainte de vaporizare. Există unele aparate care prezintă ambele funcții.
Un umidificator cu abur rece este foarte recomandat pentru a calma tusea.

O altă opțiune este plasarea unui vas cu apă caldă în cameră pentru a crește umezeala în aer. De asemenea, puteți plasa un vas de apă pe calorifer în camera copilului. Poți adăuga în apă 4-5 picături de ulei esențial de pin sau de cimbru.

Citește și: Fumigațiile cu salvie albă purifică aerul și casa

Tratamente naturale pentru bronșita la copii: Mierea

Mierea este un remediu bun pentru a reduce tusea, unul dintre cele mai frecvente simptome de bronșită.
Datorită efectelor antibacteriene și antivirale ale mierii, contribuie în mare măsură la ameliorarea tusei asociate cu bronșita. Acesta poate ajuta la ameliorarea inflamației gâtului.

Se amestecă două lingurițe de miere cu o linguriță de suc de lămâie. Dă-i copilului la fiecare câteva ore.

Un pahar de lapte cald cu miere înainte de a adormi poate ameliora tusea și promova un somn mai bun.

Atenție! Mierea este recomandată numai copiilor cu vârsta mai mare de 1 an.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com