Tratamente naturale pentru atacuri de panică. Ai grijă de nivelul colesterolului

Specialiștii au constatat că persoanele care au un nivel crescut al colesterolului suferă mai des de atacuri de panică și nervozitate. Totodată, cei care au un nivel crescut de stres tind să consume alimente bogate în colesterol. Astfel, intră într-un cerc vicios din care pot ieși doar cu multă voință. Renunță la grăsimi animale, snacks-uri, produse de patiserie și fast-food.

În schimb, consumă multe fructe și legume. Cele mai eficiente sunt merele și lămâile. În plus, fulgii de ovăz și semințele de in te vor ajuta să ajungi cu analizele la normal. Amestecă una-două linguri de semințe de in proaspăt măcinate (prin râșnița de cafea) într-un pahar cu apă. Bea acest amestec zilnic pentru mai multe luni.

Citește și: Simți că n-ai aer? Ce ai: atac de panică sau asfixie?

Tratamente naturale pentru atacuri de panică. Plante calmante

Păducelul, ciuboţica-cucului, sunătoarea, lavanda, teiul, valeriana şi talpa-gâştii reprezintă adevărate sedative naturale, foarte de folos în stări de anxietate sau pentru a preveni atacurile de panică. Le poți folosi sub formă de tinctură sau de ceai. Poți folosi doar una dintre aceste plante sau în combinații. Remediile luate înainte de culcare, dau un somn odihnitor, fără efectele adverse pe care le au somniferele de sinteză. Atenţie, însă: nu le folosi dacă urmează să conduci autoturismul sau alte utilaje.

Citește și: Palpitațiile, de la un diagnostic greșit la tratamentul corect

Tratamente naturale pentru atacuri de panică. Sedative naturale

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Arnica moderează activitatea centrilor nervoși superiori, având efecte sedative. Se iau 20-25 picături de tinctură de arnică în puțină apă de două ori pe zi, atât ca sedativ, cât şi în tratamentul spasmelor vasculare. În dozele menționate nu prezintă contraindicații sau reacții adverse. Însă tratamentul prelungit poate produce dermatite. În doze mai mari, devine toxică, iar în doze şi mai mari, are efecte paralizante. Cătușnica are efect antispastic, sedativ. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă uscată recoltată în timpul înfloririi la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se obțin rezultate bune și prin tratamentul cu tinctură, preparată din 20 g de plantă la 100 ml de alcool de 70°. Se iau 20-25 de picături în puțină apă de trei ori pe zi. În dozele recomandate, nu prezintă contraindicații.”

Citește și:

 Sursa foto: