Tratamente naturale pentru artroză. Așa calmezi durerile

Există numeroase tratamente naturale care te pot ajuta să scapi de dureri. Poți folosi compresele calde sau reci. Cele calde cresc irigarea cu sânge a zonei afectate. Așa te vei mișca mai ușor. Cele reci reduc inflamația și suferința articulațiilor.

Fizioterapia prin electrostimulare și masajul mențin circulația sangvină sănătoasă și relaxează mușchii încordați. Acupunctura poate fi și ea de un real folos. Mai sunt indicate suplimentele alimentare cu glucosamină sau condroitină ori purtarea brățărilor de cupru.

Artroza se teme de ablația cu radiofrecvență

Tratamente naturale pentru artroză. Tincturi antiinflamatoare – rețete mănăstirești

Recomand pentru reumatismul degenerativ, artroze sau dureri de spate și de oase tincturile de coada-calului, brusture, coada-şoricelului, salcie şi mesteacăn.

Coada-calului şi salcia acţionează ca antiinflamatoare naturale. Brusturele şi mesteacănul detoxifiază organismul (se ştie că depozitele de toxine provoacă sau înrăutăţesc reumatismul). Coada-şoricelului întăreşte oasele.

Extractul uleios de cimbrişor, arnică, sunătoare, coada-soricelului şi uleiul esenţial de ienupăr au şi ele acțiune antireumatică. În plus, relaxează muşchii contractați. Acest preparat se poate lua intern, dar se poate face şi masaj cu el.

În perioadele în care ai dureri acute, ia tinctură de salcie (10-20 de picături diluate în apă pe zi). Mai poți face băi cu decoct din scoarță de salcie, preparat după cum urmează: se fierb timp de 15-20 de minute șase lingurițe de plantă în 500 ml de apă. Atenţie, însă, arnica și salcia, precum și tincturile sunt contraindicate femeilor însărcinate, întrucât pot provoca avort spontan sau naștere prematură,” spune Maica Justina Bujor, medic de familie și conducătoare a laboratorului de prelucrare a plantelor medicinale al mănăstirii Paltin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com