Tratamente naturale pentru arsuri oare: Folosește Aloe vera

Mulți obișnuiesc să pună gheață pe arsurile ușoare. Totuși, gheața poate restricționa fluxul de sânge și poate deteriora țesutul. În schimb, pune imediat zona arsă sub un jet de apă rece și menține așa timp de cel puțin 20 de minute, dacă este posibil. Apoi, poți aplica gel de Aloe Vera pe rană. Aloe Vera va opri durerea și inflamația, va reduce umflarea și va stimula creșterea și repararea pielii.


Tratamente naturale pentru arsuri
oare: Pasta de dinți cu mentă


Dacă atingi accidental ceva fierbinte,
folosește pastă de dinți cu mentă pentru a calma durerea. Păstrează un tub de pastă de dinți în bucătărie, ca remediu casnic pentru a atenua o arsură minoră. Mai întâi, pune zona afectată sub apă rece. Șterge, apoi, ușor cu un prosop de hârtie. Acoperă cu un strat subțire de pastă de dinți.

Vezi ce anume mai trebuie să faci atunci când dai primul ajutor în caz de arsuri!

Tratamente naturale pentru arsuri oare: Extract de Vanilie

Pentru a trata arsurile minore, folosește extractul de vanilie. Cu ajutorul unei bucăți de vată, aplică extract de vanilie pe pielea arsă. Evaporarea alcoolului din extractul de vanilie va răci arsura, atenuând durerile.

Citește și: 6 uleiuri vindecătoare pentru problemele pielii

Tratamente naturale pentru arsuri oare: Pliculețe de ceai

Ceaiul negru conține acid tanic, care atrage căldura din arsuri și le face mai puțin dureroase. Iată cum poți trata o arsură cu pliculețe de ceai negru: pune două sau trei pungi reci și umede de ceai negru pe arsură. Bandajează cu tifon pentru a ține săculeții la locul lor.

Tratamente naturale pentru arsuri oare: Oţet

Oțetul alb conține acid acetic, o substanță care poate ajuta la ameliorarea durerii, mâncărimii și inflamației în caz de arsură. De asemenea, are efect antiseptic și astringent. Oțetul răcește zona, ajutând la ameliorarea durerii în mod natural. Înmoaie prosoape de hârtie în oțet diluat pentru a crea o compresă calmantă. Mai poți folosi vată pentru a aplica oțet diluat pe rană.

Tratamente naturale pentru arsuri oare: Miere

Un remediu celebru pentru dureri în gât, mierea este un antibiotic natural, care ajută la prevenirea infectării arsurii. Are un echilibru natural al pH-ului care nu permite dezvoltarea bacteriilor. Așa că, odată aplicată topic, poate ucide și orice bacterie existentă sau infecție care persistă pe piele. De asemenea, mierea va răci arsurile, va ameliora durerea și va ajuta pielea să se vindece. Se aplică pe zona afectată.

Citește și: 7 afecțiuni care pot fi tratate cu sunătoare

 

Tratamente naturale pentru arsuri oare: Laptele

Conținutul de grăsimi și proteine din lapte calmează arsurile și stimulează vindecarea. Înmoaie arsura în lapte nedegresat timp de 15 minute. Alternativ, poți folosi iaurt gras, care poate ajuta la răcirea și hidratarea pielii tale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi primul ajutor în caz de arsuri – la ce să fii atent!