Pe lângă aceste tratamente naturale pentru a trata guturaiul la copii, micuțul trebuie să fie bine hidratat. Orice îi place este de folos: lapte rece (dacă are febră), apă de nucă de cocos, suc de fructe de casă, fructe bogate în apă sau iaurt. Dacă are febră, varsă sau are diaree, dă-i copilului o soluție de rehidratare orală amestecată cu apă călduță din când în când. Din cauza febrei și a disconfortului asociat, copiii pot refuza cantități mari de lichid la un moment dat. Deci, dă-i mai des cantități mai mici.

De asemenea, dormind, corpul va avea energia și timpul necesar pentru a lupta împotriva germenilor. Deci, este important să faci copilul care are guturai să se odihnească sau să doarmă cât mai mult posibil. Dacă micuțul nu este în stare să doarmă sau nu poate sta într-un loc o perioadă lungă de timp, alege activități care pot restricționa mișcarea, cum ar fi coloratul, rezolvarea puzzle-urilor etc.

Tratamente naturale pentru a trata guturaiul la copii: Ține copilul într-un loc răcoros

Avem tendința să facem cât mai cald în casă atunci când avem un bolnav. Totuși, atunci când copilul are febră, trebuie să stea într-un loc mai răcoros. Temperatura camerei nu trebuie să fie prea caldă sau prea rece. Încearcă păstrezi temperatura din camera copilului între 21 și 23. Dacă utilizezi un ventilator, mențineți-l la o setare scăzută. Cu toate acestea, asigură-te că micuțul nu se culcă direct sub ventilator. În același timp, îmbrăcă micuțul în haine ușoare și învelește-l doar cu o pătură ușoară.

Tratamente naturale pentru a trata guturaiul la copii: Busiocul

Busuiocul este o planta eficace pentru tratarea guturaiului la copii. Are proprietăți antibiotice și antibacteriene care pot ajuta la scăderea bacteriilor care pot provoca febra. Mai mult, stimulează sistemul imunitar, care este important pentru procesul de vindecare. Prepară o infuzie dintr-o lingură de flori sau / și frunze de busuioc uscate la o cană cu apă. Copiii peste trei ani pot bea trei căni pe zi, după mesele principale. Se poate adăuga miere. Poți, de asemenea, să dai copilului câteva frunze de busuioc spălate bine pentru a mesteca la intervale regulate.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com