Există o serie de cauze pentru flatulența care apare în timpul sarcinii. Un factor cheie care contribuie este creșterea nivelului de progesteron în timpul sarcinii. Hormonul determină mușchii să se relaxeze. Atunci când mușchii intestinali se relaxează, digestia încetinește, ceea ce permite gazelor să se acumuleze mai ușor și creează balonare și flatulență. Poți remedia aceste probleme folosind tratamente naturale pentru flatulență în timpul sarcinii.

Alte motive legate de flatulența în exces în timpul sarcinii includ obezitatea, un nivel scăzut al activității fizice, diabetul gestational și o dietă săracă în fibre. Alți factori de risc includ constipația și indigestia.

Tratamente naturale pentru flatulență în timpul sarcinii: Evită alimentele care te balonează

Alimentele pe care le consumi au un impact direct asupra cantității de gaz pe care o ai în stomac. În timpul sarcinii, trebuie să ai o dietă echilibrată, nutritivă și să eviți alimentele care pot duce la acumularea de gaze în stomac și intestine.
Printre alimentele pe care ar fi bine să le eviți sau să le consum în cantități mici se numără varza, fasolea, conopida, broccoli, sparanghelul, varza de Bruxelles, pastele, pâinea, orezul alb, cartofii, tărâțele de ovăz, zmeura și perele. Află ce alte alimente produc gaze intestinale și te balonează.

Dacă suferi de intoleranță la lactoză sau ești ușor alergică la lapte, evită produsele lactate și căută alternative ca laptele de migdale sau laptele de orez. În același timp, evită alimentele grase grase sau prăjite, sucurile acidulate.

 

Tratamente naturale pentru flatulență în timpul sarcinii: Bea multe lichide

Apa este cel mai bun remediu atunci când vine vorba de îmbunătățirea sănătății digestive și de prevenirea flatulenței. Tractul digestiv funcționează mai bine atunci când organismul obține o cantitate adecvată de lichide. De asemenea, ajută la eliminarea gazului și la prevenirea constipației.

Bea aproximativ 8 – 10 pahare de apă plată în fiecare zi. De asemenea, include sucurile naturale în dieta ta. Sunt indicate sucurile de merișor, struguri, ananas și portocale.

Tratamente naturale pentru flatulență în timpul sarcinii: Consumă alimente care conțin fibre

Deși alimentele care conțin fibre pot determina organismul să producă mai mult gaz, consumul de alimente bogate în fibre te ajută să ai o digestie bună. Astfel, vei preveni constipația și excesul de gaz în timpul sarcinii.

Include 25 până la 30 de grame de alimente bogate în fibre în dieta zilnică. Poți mânca, de exemplu, prune, banane, ovăz și semințe de in pentru a crește consumul de fibre.

Citește și: Tratamente naturale pentru problemele hormonale

Tratamente naturale pentru flatulență în timpul sarcinii: Fii activă

Dacă medicul nu ți-a recomandat asta, faptul că ești însărcinată nu îneamnă că trebuie să stai tot timpul în pat. De fapt, acest lucru poate agrava problema flatulenței.

Exercițiile regulate în timpul sarcinii sunt benefice pentru reducerea formării excesului de gaze. Exercițiile ușoare ajută la digestie.

În timpul sarcinii, mersul pe jos este un exercițiu bun. Astfel, vei preveni, de asemenea, creșterea nesănătoasă în greutate în timpul sarcinii. Exercițiul fizic va contribui la îmbunătățirea metabolismului glucozei și va reduce rezistența la insulină.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com