Tratemente naturale pentru flatulență. Gătește cu turmeric

Turmericul poate să te scape rapid de flatulență. Conține curcumină, un antioxidant care îi dă culoarea galben-portocalie. Un studiu medical la care au participat 440 de pacienți cu probleme digestive, arată că persoanele care au luat zilnic suplimente alimentare cu curcumină au avut o îmbunătățire în ce privește următoarele simptome: dureri abdominale, balonare, presiune și senzația de prea plin, and a feeling of fullness. Turmericul are multe alte proprietăți terapeutice și este cunoscut ca având un efect de prevenire a cancerului. Cel mai simplu mod de a-l consuma este să-l folosești drept condiment.

Citește și: Senzația de greață poate fi semn de boală. Nu o ignora!

Tratemente naturale pentru flatulență. Diuretice naturale

Apa cu lămâie este un excelent remediu pentru că este un diuretic natural. Uneori, consumul excesiv de sare produce acumulare de lichid în corp balonare și flatulență. De aceea, trebuie să bei multe lichide. Limonada neîndulcită ar putea fi cea mai bună alegere. În plus, tarhonul are și el acest efect. Prepară o infuzie dintr-o linguriță de frunze la o cană de apă. Se bea după mesele principale. Îl poți folosi și în salate sau mâncăruri. Dă un gust bun și nu mai este nevoie să adaugi sare.

Citește și: Boala celiacă are nevoie de regim alimentar permanent

Tratemente naturale pentru flatulență. Ceaiul de mentă elimină gazele

Dr. farmacist Ovidiu BojorRecomand pentru facilitarea digestiei masajul circular al stomacului în sensul acelor de ceasornic de de 20-30 de ori, iar apoi de tot atâtea ori în sens invers. După masă, fă o plimbare ușoară de 10-15 minute. Apoi, se face siesta în poziția culcat timp de o jumătate de oră. Ceaiul de mentă este de folos în numeroase probleme ale stomacului. Stimulează digestia și ajută la eliminarea gazelor. Are, de asemenea, acţiune antispastică asupra muşchilor netezi. De aceea, poate calma durerie de stomac. Se consumă sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură rasă de plantă la o cană cu apă. Se beau maximum două căni pe zi în mai multe etape. Menta este contraindicată în constipaţia cronică,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com