Ai putea crede că, dacă ai trecut de pubertate, ai scăpat pe viață și de acnee. Totuși, s-ar putea să știi deja că te-ai înșelat. Pentru a avea un ten curat, ar fi bine să ai grijă și la regimul alimentar. Acesta trebuie să fie unul bogat în legume și fructe și sărac în grăsimi și zahăr. Ar fi bine să ocolești ciocolata și cafeaua pentru o vreme. Totodată, respectă o igienă strictă a tenului. Curăță-l în fiecare dimineață și seară. Nu atinge cu mâinile murdare fața. În plus, află câteva tratamente naturale care te scapă de acnee!

Tratamente naturale care te scapă de acnee. Suc de lămâie și oțet, antibacteriene naturale

Sucul de lămâie este un antibacterian și astringent natural, ceea ce îl face ideal pentru curățarea tenului. Aplică suc de lămâie pe față și lasă-l să acționeze timp de o oră. Clătește cu apă călduță. Același efect îl are și oțetul de mere natural. Acesta are, în plus, proprietăți antifungice. Pentru a-l folosi trebuie diluat. Porporțiile depind și de sensibilitatea tenului tău. În mod obișnuit, o parte de oțet de mere și două-trei părți de apă ar fi suficiente. Dacă ai tenul sensibil, folosește mai multă apă. Aplică-l pe fața curată cu ajutorul unei dischete demachiante. Repetă de două ori pe zi.

Tratamente naturale pentru problemele hormonale

Tratamente naturale care te scapă de acnee. Bicarbonatul de sodiu curăță pielea

Bicarbonatul de sodiu este o opțiune foarte bună pentru curățarea pielii de impurități. Este ieftin și nu are efecte secundare nedorite. Ajută la exfolierea tenului și la eliminarea impurităților. Reduce inflamațiile. Pune într-un recipient curat de plastic sau sticlă apă caldă și bicarbonat de sodiu. Amestecă astfel încât să rezulte o pastă. Aplic-o pe față, ca o mască. Lasă să acționeze timp de o oră. Clătește cu apă călduță.

Tratamente naturale care te scapă de acnee. Uleiul esențial din arbore de ceai pentru afecțiuni dermatologice

Uleiul esențial din arbore de ceai este indicat în numeroase probleme de sănătate, dar mai ales în afecțiuni dermatologice. Are numeroase efecte benefice: desfundă porii, elimină celulele moarte și previne revenirea acneei. Amestecă o parte de ulei din arbore de ceai cu șase până la nouă părți de apă. Aplică pe piele cu ajutorul dischetelor demachiante și lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Mai poți prepara acasă o loțiune din câteva picături de ulei esențial din arbore de ceai și o lingură de gel de aloe vera. Aplică pe zona afectată. Lasă să acționeze 20 de minute, după care clătește.

Citește și: Păpădia, cea mai puternică plantă pentru detoxifiere

Sursa foto: 123rf.com