Tratamente naturale care te ajută în perioada de premenopauză. Suplimente cu vitamine și minerale

Este important să iei un supliment cu multivitamine și minerale. Cel mai important este să ai un aport suficient de calciu și vitamina D pentru a menține sănătatea oaselor. Ar fi bine, ca pe lângă altă formă de mișcare pe care să o practici regulat, să mergi la sală săptămânal. Exersează cu greutăți potrivite pentru tine, la început sub îndrumarea unui antrenor. Premenopauza, ca și menopauza, nu ar trebui să fie sfârșitul vieții sexuale, dacă nu îți dorești asta. Folosește lubrifianți și bucură-te de viața în doi.

Citește și: Premenopauza nu este o boală. Dar are nevoie de tratament!

Tratamente naturale care te ajută în perioada de premenopauză. Alimente care controlează simptomele

  • Semințele de in sunt un modulator important al sistemului hormonal. Consumă una-două linguri de semințe de in măcinate în râșnița de cafea pe zi. Le poți adăuga în iaurt sau muesli.
  • Dong quai (Angelica sinensis) este o plantă care ajută la menținerea echilibrului natural al hormonilor feminini. Totuși, nu trebuie să fie luată de femeile care au sîngerări puternice.
  • Cohoș negru (Cumicifuga racemosa) este una dintre cele mai bune plante care tratează simptomele menopauzei și premenopauzei, inclusiv bufeurile. Cohoșul negru echilibrează sistemul hormonal. Nu activează producția de estrogen și este un tratament sigur și pentru femeile cu risc de a face cancer la sân.
  • Vitamina E poate scădea intensitatea bufeurilor. Vorbește cu doctorul tău dacă ar fi bine să iei. Cantitatea indicată de obicei, în acest caz, este de 400 IU.
  • Primula de seară și uleiul de coacăze negre sunt o sursă de acid gama-linoleic, care ajută la sinteza prostaglandinei și diminuează simptomele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com