Pe măsură ce înaintăm în vârstă, durerile de spate apar mai des. Vârsta este principalul vinovat. În timp, oasele și articulațiile din partea inferioară a spatelui încep să se modifice. Află care sunt cele mai bune tratamente la domiciliu pentru dureri de spate la care poți apela pentru a scăpa de probleme.

Printre cauzele durerilor de spate se numără și hernia de disc sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale. Totuși, majoritatea cazurilor de durere de spate sunt activitatea fizică în exces sau sedentarismul (extremele nu sunt bune), poziția incorectă la birou, mișcări bruște, ridicarea unei greutăți prea mari. Poți utiliza aceste tratamente la domiciliu pentru dureri de spate, dar adresează-te medicului dacă durerea nu dispare sau nu se ameliorează după trei-patru zile.

În funcție de sursa durerilor de spate și de severitatea acestora, poți încerca câteva tratamente la domiciliu pentru dureri de spate. Acestea ajută la calmarea durerii.

Citește și: Cum poate ajuta ozonoterapia în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale

Tratamente la domiciliu pentru dureri de spate: Comprese reci sau calde

Cel mai bine este să folosești comprese reci sau un pachet de gheață, nu căldură, imediat după o accidentare la spate. Aplicarea a ceva rece poate atenua durerea prin amorțirea zonei și pentru a preveni sau reduce umflarea.

Cu toate acestea, la aproximativ 48 de ore de la debutul durerilor de spate, poate fi utilă aplicarea compreselor calde sau a unei sticle de apă caldă pe spate. Căldura calmează și relaxează mușchii . În plus, crește fluxul de sânge, ceea ce ajută procesul de vindecare. Reține că terapia termică este utilă doar pentru prima săptămână de la apariția durerilor.

Citește și: De ce apar durerile musculare. Cele mai întâlnite cauze

Tratamente la domiciliu pentru dureri de spate: Odihnă limitată la pat

Odihna la pat nu mai este recomandată tot timpul. Medicii știu acum că este mai bine să te miști, astfel încât mușchii să fie utilizați și să nu te înțepenești. Totuși, odihna la pat poate fi în continuare utilă pentru ușurarea durerilor de spate lombare, mai ales dacă durerea este atât de severă încât te doare când stai în picioare. Înceercă însă să limitezi odihna la pat la câteva ore, după care să te miști puțin. La modul ideal, nu ar trebui să dureze mai mult de una sau două zile.

Tratamente la domiciliu pentru dureri de spate: Activitate fizică

Exercitiile fizice ajuta la construirea de muschi puternici, flexibili, care vor fi mai putin predispusi la accidentare. De asemenea, poate ajuta procesul de vindecare pentru o durere de spate, poate preveni problemele în viitor și îmbunătăți mișcarea. Ar fi bine să înveți de la un kinetoterapeut un program de exerciții fizice. Un program bun include de obicei cele trei forme majore de exercițiu fizic: activitate aerobă, antrenament de forță și exerciții de flexibilitate.

Tratamente la domiciliu pentru dureri de spate: Terapii complementare

Mai multe tipuri de terapie complementară pot fi de ajutor pentru ameliorarea durerilor de spate scăzute. Acestea includ:

  • acupunctura;
  • chiropractica;
    masajul terapeutic pentru relaxarea durerilor musculare,
    terapii de mișcare, care pot ajuta la întinderea și întărirea mușchilor spatelui.

Sursa foto: 123rf.com