Leacuri eficiente pentru herpes bucal

Crema de salvie și rubarbă poate fi la fel de eficientă că antiviralele de sinteză pentru a vindeca herpesul bucal, confirmă studiile medicale. Poți tampona zona afectată cu vată sau tifon sterilizat îmbibat în infuzie rece concentrată de salvie din două lingurițe de frunze la 100 ml de apă, amestecată cu suc de rubarbă. Testele în eprubetă arată că uleiul de mentă are acțiune inhibitorie impotriva virusului Herpes Simplex de tip 1 rezistent la aciclovir. Poate fi aplicat local diluat cu ulei de măsline (câteva picături de ulei de mentă într-o lingură sau două de ulei de măsline).

Homeopatia, împotriva simptomelor

Homeopatia are efecte bune asupra herpesului de tip 1 sau 2. Poate ajuta la diminuarea simptomelor herpesului genital și de a preveni episoadele următoare, arată un studiu la care au participat 53 de persoane care au fost monitorizate timp de patru ani. Pentru a beneficia la maximum de efectele homeopatiei, ar trebui să mergi la un specialist care să-ți recomande remedii personalizate. În general, pentru herpes sunt indicate următoarele:

  • Natrum muriaticum – pentru erupții în colțul gurii care apar în perioade de stres emoțional și sunt mai dureroase în timpul zilei.
  • Rhus toxicodendron – pentru erupții care arată ca niște bășicuțe și care provoacă mâncărimi noaptea.
  • Mercurius – pentru copiii care salivează abundent și au febră.
  • Sepia – pentru cei la care alte remedii hemeopate nu au niciun efect. Acest remediu este indicat și pentru persoanele care tind să aibă energie scăzută și nu suportă frigul.

Sursa foto: 123rf.com / Igor Dutina