Nivelul scăzut de calciu și magneziu din organism pot prvca crize de spasmofilie. Poate apărea pe fond genetic, dar și în urma unui regim de viață nesănătos. Sarcina, alăptarea, deficiența de vitamina D pot cauza și ele hipocalcemie. În unele cazuri, spasmofilia poate anunța o boală mai gravă. De aceea, dacă suferi de această afecțiune, este bine să mergi la medic pentru un diagnostic exact.

Ce ar trebui să faci dacă ai spasmofilie

  • să renunți la cafea, băuturi cu cofeină, la alcool (sunt diuretice și produc eliminarea mineralelor din corp) și la băuturile de tip cola (au acid fosforic care reduce absorbția mineralelor la nivelul intestinului);
  • petrece cel puțin o oră pe zi în aer liber sau ia suplimente cu vitamina D;
  • adoptă o dietă echilibrată, bogată în produse lactate, ouă, carne (de preferat pui, vită sau pește) și legume verzi.

Tratament anti-stres

Relaxarea sistemului nervos central și periferic sunt foarte importante pentru a scăpa de această problemă. Stresul duce la un consum mai mare de calciu. Rhodiola rosea este o plantă care se folosește în medicina tradițională chineză împotriva oboselii. S-a observat că stimulează capacitatea de adaptare a organismului la stres. Suplimentele alimentare cu Rhodiola sau ceaiul din această plantă alungă stresul și induc stare de bine și de optimism. Acestea nu se administrează celor cu tulburare bipolară (maniaco-depresivă). Nu se asociază, din cauza acțiunii similare, cu medicamente antidepresive și beta-blocante. Acupunctura sau masajul au și ele efecte bune împotriva stresului fără a avea contraindicații.

Sursa foto: 123rf.com