Din păcate nu există niciun tratament pentru psoriazis care să vindece boala, există multe tratamente pentru a ușura simptomele psoriazisului. Iată 10 moduri de a diminua simptomele în psoriazis.

Citește și: Fototerapia îți salvează pielea. Vezi de ce este un tratament revoluționar


Tratament pentru psoriazis: Ia suplimente alimentare

Suplimentele alimentare pot ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului din interior.

Uleiul de pește, vitamina D, aloe vera, armurariu și uleiul de luminiță de seară diminuează simptomele ușoare ale psoriazisului, potrivit Fundației Naționale Americane pentru Psoriazis.

Este important să discuți cu medicul curant înainte de a lua orice suplimente alimentare.

Nu lăsa pielea să se usuce dacă vrei să tratezi psoriazisul

Utilizează un umidificator pentru a menține umiditatea în locuința sau biroul tău. Acest lucru poate ajuta la prevenirea uscării pielii.

Cremele hidratante pentru pielea sensibilă sunt, de asemenea, excelente în menținerea hidratării pielii și prevenirea formării crustei.

Evită parfumurile și coloranții

Cele mai multe săpunuri și parfumuri au coloranți și alte substanțe chimice care pot irita pielea. Ele te pot face să miroși minunat, dar pot, de asemenea, să provoace apariția psoriazisului. Dacă știi că ai această afecțiune, evită produsele cosmetice care conțin parfum și coloranți. Preferă-le pe cele care au specificat pe etichetă „piele sensibilă”.

Pentru a trata psoriazisul, mănâncă sănătos

Dieta poate juca un rol în gestionarea psoriazisului. Eliminarea cărnii roșii, a grăsimilor saturate, a zaharurilor rafinate, a carbohidraților și a alcoolului pot face ca manifestările psoriazisului să scadă în intensitate.

În schimb, consumă pește de apă rece, semințe, fructele cu coajă lemnoasă și acizii grași omega-3. Au capacitatea de a reduce inflamația. Acest lucru poate fi util pentru gestionarea simptomelor psoriazisului.

Uleiul de măsline poate avea, de asemenea, beneficii calmante atunci când este aplicat pe piele.

Baie calmantă pentru psoriazis

Apa caldă poate fi iritantă pentru piele. Cu toate acestea, o baie călduță cu sare de baie, ulei mineral, lapte sau ulei de măsline poate calma mâncărimea. După baie, șterge-te ușor cu un prosop de bumbac și folosește o cremă hidratantă.

Tratament pentru psoriazis: Terapia cu lumină

Terapia cu lumină implică expunerea pielii la lumina ultravioletă sub supravegherea unui medic.

Lumina ultravioletă poate încetini creșterea celulelor pielii declanșate de psoriazis. Acest tip de terapie necesită adesea sesiuni frecvente și urmarea consecventă a tratamentului.

Trebuie remarcat faptul că paturile de bronzare nu reprezintă un mijloc de realizare a terapiei cu lumină. Prea multă lumină solară poate agrava psoriazisul.

Terapia cu lumină ar trebui să se facă întotdeauna sub supravegherea unui medic.

Redu stresul

Orice afecțiune cronică, cum este psoriazisul, poate fi o sursă de stres. Stresul, la rândul său, poate agrava simptomele psoriazisului.

Pe lângă reducerea stresului ori de câte ori este posibil, ia în considerare practicil pentru reducere a stresului. Citește și cum poți prepara cele mai bune ceaiuri antistres.

Evită alcoolul

Alcoolul este un factor declanșator pentru mulți oameni care suferă de psoriazis.

Un studiu medical a evidențiat un risc crescut de psoriazis la femeile care au băut cel puțin 5 beri pe săptămână. Acestea au fost de două ori mai predispuse să dezvolte psoriazis comparativ cu femeile care nu beau.

Citește: 9 cele mai bune uleiuri esențiale pentru psoriazis

Tratament pentru psoriazis cu turmeric

Turmericul ajută la reducerea apariției psoriazisului. Poate fi luat sub formă de pilule sau suplimente sau poate fi înglobat în alimentație

Dacă vrei să iei un supliment alimentar cu turmeric pentru a trata psoriazisul, discută cu medicul curant.

Nu există un singur răspuns pentru a menține simptomele psoriazisului la limita de jos. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta.

Unele opțiuni de tratament pentru psoriazis pot avea efecte secundare negative pentru alte probleme de sănătatea preexistente.

În timp ce aceste tratamente pentru psoriazis ajută în manifestările ușoare ale bolii, pentru cele grave este nevoie de medicamente indicate de dermatolog. Discută cu medicul tău înainte de a căuta un tratament pe cont propriu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com