Află tot ce trebuie să știi despre coenzima Q10 și cum o poți folosi pentru a-ți proteja sănătatea! Este o substanță lipo-solubilă asemănătoare vitaminelor care se găsește în fiecare celulă a corpului.

Coenzima Q10 este folosită pentru a produce energia de care au nevoie celulele pentru a crește și pentru a menține sănătatea. Funcționează ca un antioxidant și protejează corpul de efectele negative ale poluării.

Tot ce trebuie să știi despre coenzima Q10. Când ai nevoie de suplimente

Până la vârsta de 25 de ani, organismul sintetizează suficientă coenzima Q10. După aceea, se diminuează și trebuie luată din alte surse. Există și alimente care o conțin, dar nu putem consuma o cantitate suficientă, atunci când corpul nu mai produce și el. În acest caz, te pot ajuta suplimentele alimentare. Coenzima Q10 este foarte importantă pentru că ajută la digerarea alimentelor și la transformarea lor în energie. Protejează inima și mușchii scheletici.

Tot ce trebuie să știi despre coenzima Q10. Ajută în caz de probleme cardiace

Pe măsură ce îmbătrânim, și inima începe să nu mai funcționeze la capacitate maximă. Această problemă poate fi prevenită printr-un aport suficient de coenzima Q10. Un studiu efectuat pe numeroși pacienți cu probleme cardiace grave arată că starea lor s-a îmbunătățit după administrarea ei. Riscul de a muri prin infarct s-a diminuat cu 43 %, ceea ce a fost un mare succes. În mod normal, o jumătate din numărul lor ar fi decedat la cel mult 5 ani de la punerea diagnosticului. Puterea mușchiului cardiac a crescut spectaculos, la fel și calitatea vieții.

Tot ce trebuie să știi despre coenzima Q10. Poate preveni cancerul

Încă din 1961, oamenii de știință au observat că pacienții cu cancer aveau o concentrație prea mică de coenzima Q10 în sânge. Acest lucru a fost constatat la cei suferinzi de melanom, limfom și cancer de sân, plămân, prostată, pancreas, colon, rinichi, creier. Cercetările au arătat că un aport optim de coenzima Q10 poate fi folosit, alături de terapiile clasice pentru a trata cancerul. Aceasta stimulează sistemul imunitar pentru a lupta împotriva acestei boli cumplite. Un studiu mai recent efectuat pe paciente cu cancer la sân arată că starea acestora s-a ameliorat după ce au luat coenzima Q10.

Alte beneficii ale coenzimei Q10:

– stimulează circulația sangvină;

– activează metabolismul – de aceea, poate ajuta la scăderea în greutate;

– îmbunătățește fertilitatea masculină și feminină;

– combate oboseala cronică, depresia, stresul;

– ajută în tratarea ulcerului duodenal;

– este de folos în Alzheimer și demență senilă;

– are efect antirid.

Citește și: Alimente care conțin Coenzima Q10. De ce trebuie să le consumi neapărat

Sursa foto: 123rf.com