Acizii humici și fulvici sunt indicați în stări de epuizare fizică sau mentală, pentru femeile care alăptează sau în timpul convalescenței pentru recuperare rapidă. Dacă se dorește realizarea unei rapide detoxifieri, acesta este instrumentul ideal. Acizii humici și fulvici au capacitatea de a restabili echilibrul în corp prin complexul de minerale ce îl înglobează.

Citește și: Tusea trece cu ceai de ceapă. În sezonul rece, protejează-ți sănătatea cu ceapă

Top 3 probleme de sănătate tratate cu ajutorul acizilor humici și fulvici: Stările de oboseală în mijlocul zilei

Ceasul biologic este programat ca în jurul orei 16:00 să își reduca activitatea. Din cauza rutinei zilnice în care organismul este supus unul stil alert de viață, adaptarile rapide pot slăbi rezistența la stres. Și atunci când te simți obosită, alegi o cafea sau ceva dulce. Din cauza faptului că are loc eliberarea rapidă de zahăr în sange, nivelul de energie poate sa crească alarmant în primele 2 ore apoi să scadă brusc și să inducă starea de lipsă de energie.

În realitate, atunci când corpul devine obosit este semn că duce lipsă de minerale. Căscatul este un indiciu legat de lipsa de oxigen în sânge, iar fierul este un excelent conductor al acestuia în întregul corp. Zincul, de asemenea, are rolul de a reduce stările de stres împreună cu acțiunea magneziului. De cele mai multe ori, organismul absoarbe minerale din surse vegetale și animale. Totuși, oricât de sănătoasă poate să pară prima varianta, lipsa originii controlate îți poate încărca organismul cu pesticide, hormoni, insecticide. Iar, în final să nu aduci în corp decât o cantitate precara de vitamine. Pentru a avea un aport optim, pe lângă substanțele humice și fulvice, este necesar un supliment cu vitamina C de cea mai bună calitate.

Citește și: Argila albastră, darul naturii pentru sănătate

Top 3 probleme de sănătate tratate cu ajutorul acizilor humici și fulvici. Minerale pierdute prin transpiratie

Sportivii, dar și cei care fac o muncă fizică intensă, pierd cantități enorme de minerale în cadrul antrenamentelor. Mineralele sunt esențiale în dezvoltarea mușchilor. Deshidratarea și nutriția dezechilibrată pot înrăutăți situația, mai ales pentru că mineralele au rol în dezvoltarea funcției senzoriale și în sănatatea sistemului osos.

Pentru că aceștia depun efort fizic exesiv, au nevoie și de ”lapte de ciulin”, care are efect antioxidant, anti-inflamator și ajută ficatul să se regenereze. Magneziul este numit și mineralul creierului, de aceea poate crește capacitatea de concentrare și energie.

Citește și: Acestea sunt cele mai bune ceaiuri pentru problemele tenului

Top 3 probleme de sănătate tratate cu ajutorul acizilor humici și fulvici. Menstruația abundentă și sindromul premenstrual

Aproximativ 90% dintre femei suferă de sindrom premenstrual, moment în care durerile se accentuează și stările anxioase pot apărea. Prin sangerare abundentă se pierde o cantitate importantă de minerale. În acest caz, poate apărea anemia. Aceasta dă stări de slăbiciune, ten palid și oboseală. Crampele musculare se pot diminua prin magneziul pe care-l conțin substanțele humice și fulvice, iar manganul poate echilibra sau chiar reduce cantitatea de sânge pierdută.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com