Mersul la salină, fitoterapia și exercițiile de respritație pot preveni sau calma crizele de astm. Află cum poți folosi aceste terapii alternative pentru astmatici.

Terapii alternative pentru astmatici. Mersul la salină

Ca să beneficiezi de virtuţile curative ale sării, nu mai e nevoie să faci un drum lung şi obositor până la Praid sau Slănic Prahova. Acum te poţi trata cu „aurul alb” la oraş. În Bucureşti şi în alte câteva oraşe din ţară au fost deschise saline artificiale, adevărate surse de sănătate pentru întregul organism

Afecţiunile care răspund foarte bine la tratamentele salinei sunt: astmul bronşic, bronşitele, pneumoniile, afecţiunile respiratorii, rinitele, sinuzitele, alergiile, nevrozele, insomnia, sforăitul, tusea, răcelile sezoniere şi stările de oboseală cronică. Unele se tratează în câteva şedinţe, altele necesită mai multe reprize.

Verifică gratuit dacă suferi de astm

Terapii alternative pentru astmatici. Exerciții Buteiko

Tehnica de respirație Buteiko este special concepută pentru astmatici. Ajută la prevenirea sau tratarea crizelor de astm.

Iată câteva exerciții Buteiko de practicat acasă:

  • Te așezi pe un scaun, comod, dar cu spatele drept, într-un mediu calm.

  • Inspiri calm pe nas timp de două secunde, apoi expiri timp de trei secunde. Ții respirația cronometrând secundele, până când apare o situație ușoară de disconfort. Dacă nu sunt probleme vei putea rezista 40 de secunde. Persoanele cu probleme respiratorii ajung la 20 de secunde.

  • Se încetinește ritmul respirator, relaxând mușchii toracelui și controlând suflul la nivelul abdomenului, timp de cinci minute.

  • Se încearcă din nou reținerea respirației. De data aceasta, ar trebui să reziști mai mult.

Terapii alternative pentru astmatici. Fitoterapia

Mersișorul poate avea o acțiune foarte bună în cazul astmului bronșic, datorită proprietăților sale antibacteriene și diuretice. Mai are și proprietăți vasodilatoatoare, ceea ce duce la o mai bună circulație a sângelui și reduce constricția bronhiilor, care dau senzația de sufocare. Se mănâncă fructele proaspete sau uscate. Se poate prepara și ceai din merișor uscat (o linguriță la o cană cu apă).

Citește mai multe despre astmul bronșic în dicționarul medical!

Sursa foto: 123rf.com