Nu este cazul să apelezi tot timpul la medicamente de sinteză împotriva durerii. Terapiile alternative pot fi la fel de eficiente și au mai puține efecte secundare.

Acupunctura pentru reumatism

Poate părea că nu este prea confortabilă sau chiar că ar provoca durere, dar această practică tradițională chineză nu rănește, iar durerea pe care o provoacă nu este deloc una puternică. În cel mai rău caz, este ca și ciupitura unui țânțar. Alteori nu simți nimic. Și poate ajuta, pe termen lung, să reducă durerea de genunchi, spate și ceafă. Este foarte eficientă și în cazul durerilor de cap.

Meloterapia, relaxantă

Dacă te doare ceva, ascultă muzica ta preferată. Se va elibera în creier o substanță care te ajută să scapi de disconfort. S-a observat că persoanele afectate de fibromialgie, care provoacă dureri musculare, se simt mai bine atunci când ascultă muzică. Poate ajuta și în caz de atrită sau nevralgii. Un studiu arată că doar 20 de minute de meloterapie pe zi diminuează durerile în artrită.

Aromaterapie, împotriva durerii de cap

Ar putea un miros plăcut pună capăt unei dureri de cap? Nu există prea multe studii științifice care dea răspuns la această întrebare. Dar este cunoscut faptul că există anumite mirosuri care ajută la relaxare, ceea ce poate scădea intensitatea durerii. Uleiul de lavandă este eficient în tratarea durerilor de cap. Durerile musculare pot fi calmate de mirosul de piper, salvie și măghiran.

Masajul împotriva durerilor de spate

Oricine a suferit de durere de spate știe cât de mult bine poate face un simplu masaj. Dar un terapeut poate ajuta și în caz de dureri provocate de artrită și fibromialgie. Și chiar și durerile de cap pot fi potolite. Dar poate nu te-ai gândit niciodată cum funcționează: atunci când țesuturile moi sunt mișcate în timpul masajului, se transmit mesaje electrice și chimice în tot corpul. Acestea reduc durerea, stimulează circulația sangvină și imunitatea. În plus, relaxează și alungă stresul.

Sursa foto: