Condiția pentru vindecare este ca pacientul să ajungă la fizioterapeut într-un stadiu incipient. În plus, trebuie să execute corect exercițiile predate. Copiii și adolescenții se pot vindeca total de scolioză. Și adulții pot beneficia de terapie pentru ameliorarea simtomelor și stoparea evoluției bolii.

Soluția pentru a evita operația

“Executată corect, terapia Schroth poate fi soluția optimă pentru a evita operația în cazul copiilor care au scolioză. Terapia Schrot poate fi considerată un stil de viață. Fizioterapeutul nu doar că îi va învăța pe copii ce exerciții trebuie sa facă, ci le va arăta și cum trebuie să mențină poziția corectă atunci când părăsesc cabinetul, în cadrul diverselor activități pe care le desfășoară: la joacă, atunci când își fac temele sau se odihnesc”, afirma Bogdan Goga, fizioterapeut.

Ce este terapia Schroth

Fizioterapeut Bogdan Goga, cabinetul de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare

Fizioterapeut Bogdan Goga, cabinetul de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare

Acest tip de tratament constă într-un program personalizat, compus dîntr-o serie de exerciții de îndreptare a coloanei vertebrale prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin exerciții de respirație, precum și tonifierea și întinderea musculaturii. “Respirația este extrem de importantă, exercițiile fiind efectuate folosind concomitent mișcări respiratorii de inspirare – expirare și contracția grupelor de mușchi, identificate ca fiind deficitare. Întrucât exercițiile au un grad destul de mare de dificultate, aceasta terapie poate fi efectuată doar de către copiii peste 10 ani, pentru a atinge nivelul maxim de eficiență”, adaugă fizioterapeutul Bogdan Goga.

Terapie de durată

Terapia Schroth este o terapie de lungă durată. În primele șase luni exercițiile se fac în prezența fizioterapeutului, de două sau trei ori pe săptămână, urmând ca pacientul să lucreze zilnic, acasă, cel puțin o oră pe zi. Efectuarea exercițiilor cu ajutorul fizioterapeutului are ca scop discutarea și eliminarea erorilor observate, examinarea succesului și eventualelor nereușite, precum și motivarea pacientului.

Sursa foto: 123rf.com