Nu doare, efectul este aproape imediat şi nu există contraindicaţii. Prezintă avatajul că scapi de disconfortul provocat de înțepături. În plus, nu există pericolul infectării. Nu au contraindicații și pot fi folosite și de femeile însărcinate, pe care le ajută să scape de grețuri și de durerile de spate.

Tratament descoperit în România

Această terapie se face doar în România și a fost descoperită de doctorul timișorean Ioan Ometa. El a vrut să le facă un tratament cu acupunctură copiilor veniți la tratament, dar celor mici le era teamă de ace. Așa că medicul s-a gândit să folosească plăcuțe de aluminiu. Metoda nu a funcționat, dar când a încercat cu plăcuțe de cupru a mers neașteptat de bine. De atunci folosește acest tratament. Kinetoterapeutul Sorin Jurcă a făcut cunoștință cu terapia cu plăcuțe de cupru ca pacient pe când era student. De ani de zile suferea de o amigdalită care nu răspundea la niciun tratament. După doar 10 zile de terapie cu plăcuțe de cupru, nu a mai avut probleme și boala nu a mai revenit.

Cum decurge o ședință de terapie cu plăcuțe de cupru

O ședință de tratament decurge în modul următor: pacientului îi sunt aplicate plăcuțe de cupru cu ajutorul unor leucoplaste de unică folosință. Acestea sunt plasate pe meridianele energetice (ca în cazul acupuncturii), pe traiectul rădăcinilor nervoase și în locurile dureroase, în locul acelor. Trebuie repetat de câte ori simte din nou durere dar, dacă bolnavul are grijă să se ferească de factorii care îi declanșează criza (cum ar fi să ridice greutăți, expunerea la frig etc.) problemele pot să apară mai rar sau să nu mai revină. În afecțiunile reumatice, pe lângă faptul că diminuează durerile, scade contractura musculară și crește mobilitatea. Este ideală pentru bolnavii care au și probleme gastrice și nu pot suporta medicamentele antireumatice care afectează stomacul.

Sursa foto: 123rf.com