E adevărat că nu este foarte cunoscută la noi. Însă, după cum susţin specialiştii, această metodă de tratament este în acest moment la mare căutare în întreaga lume, mai ales pentru efectele sale de detoxifiere, relaxare şi echilibrare energetică a corpului.

Pe ce se bazează terapia cu pietre

Terapia cu pietre este bazată pe disciplinele orientale, conform cărora există şapte puncte energetice numite chakra, localizate de-a lungul canalului central al corpului – centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. De aici, energia este distribuită în întreg organismul prin numeroase canale energetice care traversează corpul. Cu alte cuvinte, pietrele sunt fixate în dreptul punctelor chakra şi devin intrări şi ieşiri de energie realizând o conexiune între membrele inferioare şi superioare.

Cum se desfășoară o ședință de terapie cu pietre

Am întrebat şi noi un specialist care ar fi etapele unei astfel de terapii şi dacă e mult mai specială decât altele. Răspunsul l-am primit de la kinoterapeutul Vlad Ionuţ care ne-a asigurat că acest „tratament” este unul complex, care presupune parcurgerea etapă cu etapă, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pentru început, pietrele se încălzesc într-un vas cu apă caldă pentru cel puţin 30 de minute, după ce, în prealabil, au fost spălate şi dezinfectate. Astfel încălzite, acestea se pun pe corp în funcţie de punctele energetice. Pietrele mari se pun fie pe piept, fie pe o parte sau alta a coloanei vertebrale. Pietrele medii se folosesc la terapia propriu-zisă, în timp ce pietrele mici se pun între degetele de la picioare, cu scopul de a stimula circulaţia periferică.

Cine poate beneficia de terapia cu pietre

După părerea specialiştilor, oricine poate beneficia de terapia cu pietre . Însă, au interdicţie cei care suferă de boli cardiovasculare, de varice, dar şi cei care au sensibilitate la căldură sau femeile însărcinate. De asemenea, Vlad Ionuţ ne-a mai asigurat că această terapie este indicat să se efectueze în saloanele specializate, dar că se poate încerca şi acasă. Trebuie doar să ştii care sunt punctele în care poţi plasa pietrele şi cam care ar fi etapele pe care le poţi parcurge. El atrage însă atenţia asupra faptului că, efectuând această terapie acasă de una singură, rezultatele s-ar putea să nu fie cele scontate.

Citește și:

Stres – dicționar medical

Kava kava, planta care alungă stresul

Sursa foto: 123rf.com