CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosită în medicina amerindiană şi preluată mai apoi de kinetoterapeuţii chinezi, terapia cu pietre şi-a făcut încet-încet intrarea şi pe meleagurile noastre.

E adevărat că nu este foarte cunoscută la noi. Totuși,  Terapia cu pietre este apreciată mai ales pentru efectele sale de detoxifiere, relaxare şi echilibrare energetică a corpului.

Pe ce se bazează terapia cu pietre?

Terapia cu pietre este bazată pe disciplinele orientale, conform cărora există şapte puncte energetice numite chakra, localizate de-a lungul canalului central al corpului – centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Din punctele chakra, energia este distribuită în întreg organismul prin numeroase canale energetice care traversează corpul. Cu alte cuvinte, pietrele sunt fixate în dreptul punctelor chakra şi devin intrări şi ieşiri de energie realizând o conexiune între membrele inferioare şi superioare.

Care sunt etapele terapiei cu pietre?

Am întrebat şi noi un specialist care ar fi etapele unei astfel de terapii şi dacă e mult mai specială decât altele. Răspunsul l-am primit de la kinoterapeutul Vlad Ionuţ care ne-a asigurat că acest „tratament” este unul complex, care presupune parcurgerea etapă cu etapă, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pentru început, pietrele se încălzesc într-un vas cu apă caldă pentru cel puţin 30 de minute, după ce, în prealabil, au fost spălate şi dezinfectate. Astfel încălzite, acestea se pun pe corp în funcţie de punctele energetice. Pietrele mari se pun fie pe piept, fie pe o parte sau alta a coloanei vertebrale. Pietrele medii se folosesc la terapia propriu-zisă, în timp ce pietrele mici se pun între degetele de la picioare, cu scopul de a stimula circulaţia periferică.

Cine poate beneficia de terapia cu pietre?

După părerea specialiştilor, poate beneficia de terapia cu pietre orice persoană sănătoasă. Însă, au interdicţie cei care suferă de boli cardiovasculare, de varice, dar şi cei care au sensibilitate la căldură sau femeile însărcinate. De asemenea, Vlad Ionuţ ne-a mai asigurat că această terapie este indicat să se efectueze în saloanele specializate, dar că se poate încerca şi acasă. Trebuie doar să ştii care sunt punctele în care poţi plasa pietrele şi cam care ar fi etapele pe care le poţi parcurge. El atrage însă atenţia asupra faptului că, efectuând această terapie acasă de una singură, rezultatele s-ar putea să nu fie cele scontate.

E nevoie de pietre speciale

Un astfel de masaj nu poate fi efectuat cu orice piatră luată de pe malul râului. E nevoie de pietre speciale. De obicei, se folosesc cele vulcanice pe care le găseşti doar în magazinele de specialitate.

Citește și: Terapia Durerii te ajută să tratezi corect durerile de spate

În ce afecţiuni este de ajutor terapia cu pietre?

Cu siguranţă, te îndoiești că un anume număr de pietre te poate scăpa, de exemplu, de durerile cauzate de reumatism. Numai că la fel de bine ai putea avea nenumărate semne de întrebare şi în ceea ce priveşte un anume ceai sau un anume tratament. Aşa că, nu-ţi rămâne decât să încerci. Specialiştii susţin că nu vei fi dezamăgită şi că în anumite afecţiuni precum: insomnii, anxietate, artrită, artroză, dureri reumatice, circulaţie periferică deficitară sau afecţiuni ale coloanei vertebrale, pietrele chiar fac minuni.

Sursa foto: 123rf.com