Atunci când te doare capul și iei medicamente antinevralgice sau antiinflamatoare nu faci decât să reduci simptomele și să ignori adevărata problemă, adevăratele motive pentru care te doare capul. Remediile naturale pentru dureri de cap acționează mai blând și va dura ceva mai mult timp până ce vei scăpa de neplăcere, dar merg direct la cauza problemei și au mai puține efecte secundare negative.

Piperul roșu te ajută atunci când te doare capul

În principiu, ar trebui să eviți condimentele atunci când te doare capul, dar piperul roșu (cayenne) este un bun antiinflamator, recunoscut pentru puterea sa de a calma durerea. Secretul din spatele succesului său stă în ingredientul numit capsaicină, care inhibă o substanță care te face să simți durerea. Pentru a prepara un remediu împotriva durerii de cap, diluează o jumătate de linguriță de piper roșu măcinat în 120 ml de apă caldă. Amestecă bine. Aplică câte o bucată de vată îmbibată în soluție și stoarsă în fiecare nară. S-ar putea să ai o senzație neplăcută de arsură la început, dar este un semn că funcționează.

Migdale, împotriva durerilor de cap cauzate de tensiunea arterială

Dacă durerile de cap sunt cauzate de tensiunea arterială, migdalele ar putea fi alternativa mai sănătoasă de a scăpa de ele. Acționează ca antinevralgic datorită conținutului de salicină, care este conținut și de multe pastile care calmează durerea de cap. Mânâncă un pumn de migdale și te vei simți mai bine. Atenție, însă. Nu mânca mai mult de 20 de bucăți pe zi. Consumate în cantități prea mari, migdalele pot deveni toxice.

Hidratează-te suficient

De multe ori când ne confruntăm cu o durere de cap, ar putea fi din cauză că ai băut prea puține lichide. Dacă urina este închisă la culoare, este clar că ești deshidratată și aceasta este cauza durerii de cap. În primul rând, ar trebui să bei cât mai multă apă, până când urina devine aproape incoloră și vei simți că începe să te lase și durerea de cap. Ai mai putea mânca o felie de pepene roșu. Conține multă apă și te va ajuta să-ți rehidratezi corpul. Ai mai putea să-ți faci un suc sau o salată care să conțină fructe de pădure, pepene sau castravete.

Alimente pentru mahmuri

Dacă te doare capul după o noapte pierdută, s-ar putea să-ți fie poftă de cartofi prăjiți. Corpul știe că ai nevoie de potasiu, dar cea mai bună idee ar fi să-ți faci niște cartofi copți. O porție (un cartof mediu copt) conține 600 mg de potasiu. Mâncarea bogată în potasiu poate potoli cele mai puternice dureri de cap. Și bananele sunt bogate în acest mineral. În plus, conțin magneziu, care are efecte calmante și poate fi de folos și atunci când te doare capul.

Citește și:

Durerile de cap (6 posibile cauze grave)

Durere de cap (în zona frunții)

Te doare capul? Poate dinții strâmbi sunt de vină

Sursa foto: 123rf.com