Supozitoare antihemoroidale preparate în casă. Ingrediente

Pentru a prepara acasă aceste supozitoare antihemoroidale, ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 3 ”căței” de usturoi

– ¼ de cană de ulei din nucă de cocos

– 10 picături de de apă florală de hamamelis sau o linguriță de gel de aloe vera (opțional).

 

Supozitoare antihemoroidale preparate în casă. Mod de preparare

Zdrobește cățeii de usturoi. Amestecă usturoiul cu uleiul din nucă de cocos care este la temperatura camerei. Dacă ai sângerări anale, ar fi bine să folosești o cantitate mai mare de ulei de nucă de cocos: o parte de usturoi și 10 părți de ulei din nucă de cocos. Poți amesteca și apa de hamamelis sau gelul de aloe vera în compoziție. Acestea cresc eficiența preparatului și fac ca supozitoarele să fie mai lubrifiate. Pune o foaie de copt pe o suprafață curată și uscată. Formează supozitoarele din compoziție. Pune-le la frigider pentru 20 de minute.

Supozitoare antihemoroidale preparate în casă. Cum le folosești

Se folosește un supozitor în fiecare seară. La început, ai putea simți o senzație de arsură, dar care ar trebui să treacă în 20 de minute. Dacă nu se întâmplă asta, înseamnă că trebuie să prepari alte supozitoare și să scazi cantitatea de usturoi. Vei încerca din nou doar în seara următoare. Nu-ți pune două supozitoare în aceeași zi.

Legume și fructe de ajutor atunci când ai hemoroizi

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Afinele sunt  protectoare ale pereţilor vasculari și sunt un excelent antihemoragic. Se fac spălături locale sau comprese cu decoct concentrat (2-3 linguri de fructe uscate la o cană cu apă) sau macerat la rece (cu aceeaşi concentraţie). Se mai face decoct dintr-o gutuie mare, rasă, la 1 litru apă. Se fierbe până ce lichidul se reduce la jumătate. Cantitatea se bea în cursul unei zile, îndulcită cu miere. Se mai pun cataplasme cu decoct concentrat de soc (30-50 g fructe coapte la un litru de apă). Asmățuiul poate duce la resorbţia nodulilor hemoroidali. Se aplică sub formă de cataplasme planta proaspătă, zdrobită. În același fel, se poate folosi varza albă,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com