Ele te ajută să arăți cum altfel decât… super. Află care sunt cele câteva puper alimente care îți hrănesc tenul. Nu sunt doar sănătoase, ci și extraordinar de gustoase, dar și foarte sănătoase. Astfel, poți înlocui alimentele care îți făceau rău, dar îți plăceau la nebunie. Vei fi și vei arăta mai sănătoasă și nici nu vei suferi că nu mănânci – de exemplu – înghețata preferată.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lapte și înghețată vegetală

Chiar dacă nu ai intoleranță la lactoză, laptele de vacă este un aliment care provoacă inflamații și formarea mucusului. Iar inflamația înseamnă și acnee și îmbătrânire prematură. Ai putea să folosești lapte de migdale sau de nucă de cocos. Se găsesc în supermarketuri, dar le poți prepara și singură. Din multitudinea de soiuri de lapte vegetal de pe piață, evită laptele de soia. Poate provoca dezechilibre hormonale (deci, și acnee). Dacă vei cumpăra lapte vegetal preparat, ai grijă să nu conțină caragenan.

Vezi aici cum prepari laptele de migdale.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Legumele verzi

Legumele cu frunze verzi sunt cele mai bune alimente pentru corpul tău. Există numeroase motive pentru care ar putea fi numite supra alimente. Menționăm doar două: conțin clorofilă și fibre alimentare. Clorofila ajută la detoxifierea și oxigenarea organismului. De asemenea, combate candida, care provoacă nenămarate probleme ale tenului. Fibrele acționează ca o mătură care curăță organismul de deșeurile acumulate în timp. Îți poți începe ziua cu un smoothie verde. Este esențial pentru sănătatea ta și a tenului tău.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lămâile (zeamă și coajă)

Lămâile (pulpa și zeama) conțin multă vitamina C, care ajută corpul să producă o substanță numită colagen, importantă pentru a avea un ten și un păr sănătos. Coaja de lămâie este și ea foarte gustoasă, dar și nutritivă. Este bogată în d-limonen, care protejează tenul de cancer de piele și de problemele cauzate de expunerea la soare. Este important ca lămâile de la care folosești coaja să fie bio.

Sursa foto: shutterstock.com