Este destul de dificil să te protejezi de răceală și gripă sezonieră. În timp ce toată lumea optează pentru medicamente pentru a obține alinare, există un suc de fructe care te poate ajuta să calmezi tusea și alte simptome neplăcute. Te vei trata în mod natural. Sucul-minune care calmează tusea iritativă nu este greu de preparat. Totodată, este gustos și plin de nutrienți.

Citește și: Leacurile vechilor evrei recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Ingredientul principal din sucul-minune care calmează tusea iritativă este ananasul. Sucul de ananas poate ajuta la calmarea simptomelor răcelii sau gripei. Conform unui studiu realizat în 2010, sucul de ananas este destul de eficient și în tratarea afecțiunilor aparatului respirator, deoarece ajută la calmarea durerilor de gât și la dizolvarea mucusului.

Sucul-minune care calmează tusea iritativă. De ce este eficient

Bogat în antioxidanți pentru combaterea bolilor, ananasul este bun pentru digestie și poate stimula sistemul imunitar. Acest fruct conține un amestec de enzime numite bromelaină, cunoscute pentru proprietățile antiinflamatorii. Conform studiilor, bromelaina poate ajuta la tratarea problemelor respiratorii, cauzate de alergii și astm.

Sucul-minune care calmează tusea iritativă. 3 Moduri de preparare a sucului de ananas

Metoda 1: Suc de ananas și miere

Pentru sucul-minune care calmează tusea iritativă, ai nevoie de două ingrediente principale: ananas și miere. Încălzește ușor într-un ibric o jumătate de cană de suc de ananas proaspăt stors. Nu aduci la fierbere. Adaugă o lingură de miere și bea-l călduț. Atât mierea, cât și ananasul îți vor calma gâtul dureros și tusea iritativă.

Metoda 2 de a prepara sucul-minune care calmează tusea iritativă: Suc de ananas cu sare și piper

La o cană de suc de ananas adaugă o jumătate de lingură de miere, un vârf de sare și un vârf de piper. Bea acest amestec de trei ori pe zi.

Metoda 3: Suc de ananas, miere, ghimbir, ardei cayenne și sare

Sucul-minune care calmează tusea iritativă este un remediu tradițional pentru a scăpa ușor de tuse și răceală. Pune într-un blender o cană cu suc de ananas, o lingură de miere, o lingură ghimbir tocat, un vârf de sare și puțin piper de cayenne. Amestecă toate ingredientele și bea un sfert din acest amestec de trei ori pe zi pentru a scăpa de durerile de gât.

Pe lângă faptul că vei bea sucul-minune care calmează tusea iritativă, evită produsele lactate, cofeina, alimentele procesate și prăjite. Acestea pot agrava tusea.

O solutie pentru a scapa de tuse este sa bei ceai de ceapa!

Citește și:

Cele mai bune fructe recomandate în sarcină și beneficiile lor

9 beneficii uimitoare ale ananasului pe care nu le știai

Sursa foto: 123rf.com