Graviola este un pom tropical, cu fructe vestite pentru calitățile lor terapeutice. Sucul din fructe de graviola este folosit în medicina tradițională din Amazonia, Barbados, Borneo, Brazilia, Dominica, Guatemala, Guam, Guyana, Haiti, Jamaica, Madagascar, Malaezia, Peru şi Indiile de Vest. A început să fie cunoscută și folosită în Europa și America de Nord.

Sucul din fructe de graviola conţine o cantitate importantă de fibre. Ca urmare, ajută la prevenirea absorbţiei colestorului în intestine. Conține și potasiu care susține ritmul cardiac şi tensiunea arterială.

Sucul din fructe de graviola, adjuvant în tratarea cancerului

Sucul din fructe de graviola este folosit în principal pentru a combate infecţiile parazitare și pentru proprietăţile sale sedative şi antispasmodice. Mai este recunoscut și ca bun adjuvant în tratarea cancerului. În acest caz, nu trebuie întrerupt tratamentul clasic cu citostatice (dacă este indicat de medic), ci este bine să fie luat în paralel cu acesta. Sucul din fructe de graviola conține acetogenine, care opresc dezvoltărea celulelor tumorale la celulele MCF-7/Adr din adenocarcinomul mamar la oameni rezistent la adriamicină.

Alte afecțiuni în care este indicat sucul de graviola sunt: colită, diaree, dizenterie, febre, hidropizie, inflamaţii cavitate bucală.

Cum se folosește

Ca tratament, adulții vor bea 30 de ml de suc de graviola pe zi. Copiii între 3 și 16 ani vor bea 15 ml suc din fructe de graviola pe zi.

Precauții și contraindicații

Femeile însărcinate sau care alăptează vor consuma sucul din fructe de graviola numai după ce vor consulta medicul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com