Organismul uman are nevoie de aproximativ 70 de minerale și micronutrienti pentru a-și menține starea optimă de funcționare. Alimentele pe care le consumăm ar trebui să fie principala noastră sursă pentru aceste substanțe. Din păcate, stimularea creșterii plantelor și animalelor cu steroizi sintetici sau alte substanțe chimice face ca tot mai multe substanțe chimice sintetice intră în propriul nostru sistem. În același timp, din ce în ce mai puține vitamine esențiale și microelemente din plante se găsesc în alimentația noastră zilnică. Substanțele humice și fulvice sunt soluția căutată de mult timp de specialiști.

Citește și: Detoxifierea de zahăr: cum scapi de dependența de zahăr în 3 zile

De ce sunt necesare substanțele humice și fulvice

Nu este suficient ca mineralele să fie prezente în alimentatie, ele trebuie să fie prezente sub o formă care poate fi absorbită. Corpul nostru nu este capabil să absoarbă și să utilizeze mineralele în orice formă, iar ele devin bio-disponibile doar în anumite forme, în așa-numitele complexe organo-minerale. Cea mai bună soluție pentru formarea acestor complecsi a fost eliberata de natura prin formarea de substanțe humice și fulvice.

Detoxifierea scalpului: 5 metode eficiente care te ajută

Ce sunt substanțele humice și fulvice

Natura este însă cea care poate susține o detoxifiere corectă. Ultimele descoperiri arată că substanțele care se nasc în mod natural și care se găsesc în zăcăminte în doar câteva locuri de pe glob au cea mai mare capacitate de detoxifiere. Aceste substanțe humice reprezinta compuși organici care iau nastere în perioade foarte lungi de timp prin degradarea ligninei, o substanță ce se găsește în scoarța lemnoasă. Fiind substanțe ce rezulta din fibre și mase vegetale, sunt foarte bogate în minerale și se găsesc sub acea forma extrem de absorbabilă. Acizii humici și fulvici sunt complecși naturali, organici. Aceștia formează molecule capabile de a stimula absorbția de minerale, care pot crește starea de bine, au rol în întărirea imunității și chiar ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea metalelor grele. În plus, substanțele humice conțin mai mult de 70 de micronutrienti în forma bio-utila”, explica dr. Aurelia Dumitru.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com