În plin sezon de gripă și în mijlocul unei potențiale epidemii mondiale de coronavirus, 5 dintre cei mai mari specialiști români în medicina integrativă au vorbit despre sănătate și soluții de vindecare ale infecțiilor respiratorii. Ei au oferit Soluții pentru infecțiile respiratorii celor peste 600 de spectatori aflați în sala Cinema Pro din București.

„Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice”

Evenimentul a marcat lansarea primei cărți de medicină integrativă în limba română, coordonată de fondatorul fitoterapiei moderne în România, renumitul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor, „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice”. Cartea oferă soluții pentru infecțiile respiratorii și este foarte utilă atât specialiștilor, cât și pacienților care vor să afle mai multe despre cum se pot trata.

Am aflat cum și ce să facem ca să facem față bolii sau bolilor care ne pot afecta la nivel respirator de la specialilistii Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor , Gen. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, dr Corneliu Moldovan și Dr. Biochimist Cristina Mateescu.

Soluții pentru infecțiile respiratorii. Cum combatem virușii și prevenim îmbolnăvirea

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriți-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim 8 ore de somn pe zi, mișcare, alimentație curată și sănătoasă și un stil de viață ordonat. Daca vă alegeți cu răceli și cu gripe, atunci ajutați-vă corpul să lupte cu boala. Țineți aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe și legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceșe, catină. Zilnic, atât în forma naturală, cât și sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii. Ați făcut febră? Nu vă speriați! Febra este o reacție de apărare a organismului și ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizați pe chinina și pe coaja de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale“, punctează

Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor care, alături de Prof. Dr. Adrian Restian a subliniat și importanța părții spirituale în vindecare.

Citește și: Soluții naturale pentru o imunitate de fier

Soluții pentru infecțiile respiratorii. Ameliorarea simptomelor

Împotriva secrețiilor nazale abundente, inspirați și trageți pe nas apa sărată călduță, faceți infuzii și băi de aburi cu plante aromatice, ulei de eucalipt, cimbru.

Împotriva tusei: Sirop, tinctură sau infuzie de Ciuboțica Cucului – vă va ajuta să expectorați și să vă vindecați mai repede. Atenție, însă, în cantități mari este toxică.

conferința „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”.

conferința „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”.

Soluții pentru infecțiile respiratorii. Leacuri din stup

Cristina Mateescu, cercetător la Institutul de Bioresurse Alimentare a completat discursul academicianul Bojor prin propunerea de soluții din stup pentru vindecarea infecțiilor respiratorii .

Propolisul face minuni în infecțiile respiratorii. El vindecă și previne îmbolnăvirile, pentru că are efect fiziologic asupra corpului uman.

“Prin proprietăţile sale antimicrobiene, antiinflamatoare şi anestezice, propolisul s-a dovedit spectaculos de eficient în tratarea unor afecţiuni ale aparatului respirator. În multe cazuri, utilizarea acestuia poate depăşi eficacitatea unor medicamente cunoscute pentru tratarea acestor afecţiuni. Un alt avantaj al propolisului? Poate opri rapid durerea. Iată și o listă a afecţiunilor care pot beneficia rapid de efectele propolisului: faringitele cronice şi rinosinuzita cronică, amigdalitele, traheitele şi guturaiului. Administrat intern, propolisul nu produce dezechilibre ale florei bacteriene normale, întrucât acţionează prin stimularea factorilor imunologici specifici şi nonspecifici şi produce o creştere a rezistenţei generale a organismului faţă de boală”, adaugă specialista.

Citește și: Care este diferența dintre boala cauzată de coronavirus și o răceală sau gripă?

Sursa foto: 123rf.com, Prime Road Media