Soluții naturale pentru pielea uscată. Vitamina E

Pentru a scăpa de pielea uscată, unge zona afectată cu ulei de cocos sau de măsline. Aceste uleiuri conțin vitamina E, care ajută la repararea țesuturilor afectate. În plus, compensează pierderea grăsimii naturale a tenului.

Soluții naturale pentru pielea uscată. Mierea

Mierea este și ea un hidratant natural. În plus, are acțiune antimicrobiană. Dacă există răni, va preveni infectarea lor. Se aplică direct pe zona afectată. Se clătește după 10 minute.

Soluții naturale pentru pielea uscată. Smântâna

Smântâna ajută și la menținerea nivelului ph-ului și este un excelent agent hidratant. Amestecă o linguriță de lapte și două de smântână cu câteva picături de suc de lămâie. Folosește această ”loțiune” pentru mâini și picioare. Lasă să acționeze câteva minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament o dată pe zi.

O altă rețetă de cremă hidratantă și exfoliantă cu smântână

Amestecă trei-patru lingurițe de făină cu suficientă smântână, cât să rezulte o pastă groasă. Aplic-o pe față, mâini și picioare. Lasă să acționeze timp de 15 minute și, apoi, clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament o dată pe zi.

Soluții naturale pentru pielea uscată. Laptele

Acidul lactic din lapte ajută la exfolierea gentilă a pielii uscate. Laptele are și proprietăți antiinflamatoare și calmante. Este un excelent mijloc de a scăpa de pielea uscată și de mâncărimi. Stimulează tenul să absoarbă mai mult lichid. În plus, albește pielea. Înmoaie o cârpă din material natural în lapte rece. Pune-o pe pielea uscată și lasă să acționeze cinci până la șapte minute. Fă acest lucru în fiecare zi.

Mai poți adăuga câteva picături de apă de trandafiri în patru linguri de lapte. Dă-ți cu această soluție pe întregul corp, după duș. Lasă să acționeze fără să te ștergi timp de 10 minute. După aceea, spală-te cu apă rece (cât și dacă suporți). Ar fi bine să repeți acest procedeu de două ori pe zi.

Citește și: Îngrijirea naturală a tenului: 5 rețete din întreaga lume

Sursa foto: Shutterstock