Pentru că natura ne oferă mereu cele mai pretioase daruri pentru sănătate, există numeroase soluții naturale pentru o imunitate puternică și vitalizarea organismului. Iată o selecție de remedii naturale pe bază de plante, ce te vor ajuta să ai o imunitate puternică tot sezonul rece.

Soluții naturale pentru o imunitate puternică. Echinaceea – cea mai bună prietenă a imunității

Echinaceea te ajută să ai o rezistență mai bună la frig și la simptomele de gripă. Echinaceea joacă un rol important în consolidarea sistemuluiimunitar. Astfel, va lupta mai bine cu orice virus și bacterii invadatoare. Studiile arată că persoanele care folosesc preparate care conțin această plantă au o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% față de restul populației. De asemenea, simptomele bolii au fost mai puțin severe, iar durata, mult diminuată, de 1 la 4 zile.

Soluții naturale pentru o imunitate puternică. Protejează-ți sistemul imunitar cu probiotice

Sistemul imunitar trebuie protejat mai ales când temperaturile scad și apar epidemiile de gripă. Se estimează că 80% din sistemul imunitar se află în tractul digestiv, deci este vital să menții sistemul digestiv sănătos atunci când încerci să eviți să te îmbolnăvești.

Probioticele ajută la creșterea bacteriilor bune care protejează tractul intestinal și flora bacteriană benefică. Poți lua suplimente probiotice sau, mai bine, consumă iaurt natural sau chefir. Evită-l pe cel îndulcit sau care conține diverse arome. De folos sunt și murăturile și borșul.

Un iaurt pe zi te ferește de aceste boli mortale

Soluții naturale pentru o imunitate puternică. Ceaiuri din plante de folos

Există numeroase ceaiuri din plante care ajută la fortificarea organismului în prag de toamnă. Plante ca cimbrul și feniculul au proprietăți impresionante ca ameliorarea simptomelor în multe afecțiuni printre care bronșita acută, astmul, pneumonia, enterocolita și multe altele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com