CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mănâncă, după fiecare masă, alune sau brânză pentru a reduce aciditatea și clătește-te adesea cu apă de gură. Bea ceaiuri bogate în fluor, o minerală care întărește smalțul dinților, și tanin, un compus vegetal care combate acțiunea bacteriilor. Astfel, vei avea mai multe șanse să ai dinți sănătoși. Nu uita să mergi la dentist măcar o dată pe an pentru o consultație de rutină.

Citește și: De ce se pătează dinții. Cauze și metode de tratament

Mâncare sănătoasă pentru dinți

Printre soluțiile naturale pentru dinți sănătoși, pe primul loc ar trebui să fie alimentația sănătoasă. Gutuile și strugurii sunt bogate în tanin și te ajută să ai dinți sănătoși. Țelina, consumată crudă, îndepărtează tartrul. O dată la două săptămâni, este recomandat și un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea și albește smalțul dinților. Citricele în exces, salatele cu oțet, murăturile, alcoolul și zahărul sunt dușmanii dinților.

Citește și: 3 soluții naturale să scapi de respirația cu miros de usturoi

Leacuri pentru durerile de dinți

Cariile și paradontozele nu se pot vindeca prin tratamente naturiste, dar ceaiurile pot ameliora durerile puternice. În schimb, inflamațiile, infecțiile ușoare ale gingiilor sau abcesele pot fi tratate cu leacuri din plante. Mușețelul, salvia, cimbrul, sunătoarea, coada șoricelului, cerențelul, tătăneasa sau gălbenelele au acțiune antiseptică, dezinfectează zonele inflamate și calmează durerile. Poți
folosi ceaiuri concentrate din aceste plante, punând trei lingurițe cu vârf la o cană de apă fiartă. Lasă infuzia să se răcească și clătește-ți gura până termini ceaiul. Repetă tratamentul de trei sau patru ori pe zi și vei simți o ameliorare a durerii din primele 24 de ore. Astfel, vei avea dinți sănătoși.

Soluții naturale pentru dinți sănătoși: Ceaiul verde

Paradontoza și cariile pot fi prevenite printr-un consum constant de ceai verde. În plus, acesta combate și osteop oroza. Prin conținutul ridicat de fluor și tananți, ceaiul verde întărește smalțul dinților și are efect astringent asupra gingiilor, vindecând micile răni sau calmând usturimile. O ceașcă de ceai pe zi reduce atacul acizilor asupra cavității bucale și împiedică formarea tartrului. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii, te poți clăti cu ceai verde în care ai stors o felie de lămâie. Proprietăți similare cu cele ale ceaiului verde are și ceaiul negru, atât de iubit de locuitorii din Orient. Ceaiul negru este chiar mai bogat în fluor decât cel verde și este mult mai indicat pentru prevenirea cariilor. Totuși, ceaiul poate păta dinții.

Citește și: Cum să păstrezi sănătoși dinții copilului tău

Soluții naturale pentru dinți sănătoși: soluții pentru sensibilitatea dentară

Dacă te dor dinții când mănânci ceva prea dulce sau prea rece, încearcă un leac pe care îl știau și bunicile noastre: clătește-ți gura cu apă călduță și sărată. Pentru un efect de durată, se recomandă tinctura de anason sau chimion pe care o poți prepara din 20 g de fructe uscate la 100 ml de alcool de 70°. Lasă tinctura la macerat timp de 10 zile, apoi pune 20 de picături într-un pahar cu apă de gură și clătește bine. Repetă tratamentul cel puțin o săptămână. Dacă nu îți sunt pe plac fructele de anason, poți folosi tinctura de cimbru făcută din 10 g de plantă macerată în 100 ml de alcool. Pune 20 sau 25 de picături de tinctură de cimbru și trei picături de ulei de mentă sau de levănțică în apa de gură și folosește soluția cel puțin o săptămână.

Sursa foto: 123rf.com