În caz că este vorba de o albină, trebuie îndepărtat cât mai repede acul. Se scot bijuteriile sau hainele care pot împiedica circulația sângelui. Se spală zona afectată cu apă rece și săpun. Pentru potolirea durerii și usturimii se pune gheață într-o pungă sau pânză și se aplică pe locul afectat. Se lasă timp de 15-20 de minute. Acțiunea se poate repeta. Dacă nu ai gheață, se poate pune o compresă cu apă rece, care se ține timp de șase ore.

Soluție naturală împotriva mâncărimilor

Dacă te-a înțepat un păianjen, țânțar sau altă insectă dezinfectează zona. Apoi, împotriva mâncărimilor, poți folosi o soluție preparată după cum urmează:

  • amestecă cinci până la douăzeci de picături de ulei esențial de lavandă sau mușețel și o lingură de ulei de floarea-soarelui. Preparatul se păstrează într-o sticluță închisă la culoare, ferită de lumină sau căldură. Se aplică direct pe zona afectată de trei ori pe zi, până la vindecare.

Pentru calmarea durerii și reducerea inflamației se pot folosi frunze de pătlagină, busuioc, pătrunjel sau salvie. Se zdrobesc bine și se aplică direct pe piele.

Sursa foto: 123rf.com