Chiar dacă nu este așa în cazul tău, tot vei reuși slăbești mai ușor, dacă vei învăța niște trucuri care să-ți stimuleze metabolismul. Află de la dr. farmacist Ovidiu Bojor care este cel mai important factor pentru a slăbi și ce ar trebui să faci în plus pentru a avea succes în acest demers.

Vrei să slăbești? Iată numeroase diete din care să o alegi pe cea mai bună pentru tine.

Condimentele te ajută să slăbești mai ușor

Scorțișoara este un condiment folosit mai ales iarna. Pe lângă gustul bun, aduce numeroase beneficii sănătății. Este indicată, în special, în diabet, pentru că scade glicemia. Ajută la arderea grăsimilor și la detoxifiere. Există studii care arată că grăsimea de pe burtă este în special sensibilă la substanțele active din scorțișoară. Bineînțeles, scorțișoara te ajută să slăbești mai ușor dacă o consumi sub formă de ceai sau o adaugi la produse dietetice. Nu te repezi la un desert cu un indice caloric ridicat care conține și scorțișoară crezând că acea prăjitură nu îngrașă.

Ghimbirul este un alt condimente de folos în numeroase probleme de sănătate. Printre altele, ajută la arderea grăsimilor. Există cercetări care arată că ghimbirul are capacitatea de a reduce greutatea corporală și ajută la scăderea colesterolului ”rău”.

Lipsa stresului te ajută să slăbești mai ușor

”Un rol important pentru a reuși să slăbești mai ușor îl ocupă şi reechilibrarea nervoasă. Ar fi bine să înlături, pe cât posibil, factorii de stres care influenţează negativ starea de sănătate.

În dietoterapia obezității fac parte numeroase vegetale. Deşi utile, produsele „verzi nu pot avea efecte miraculoase. De aceea, se recomandă asocierea remediilor medicinei clasice cu exerciţiile fizice, cu dieto şi fitoterapie. Gelul de aloe vera conţine enzime şi fitohormoni cu rol important în metabolismul celular. Recomand folosirea produselor standardizate omologate.

Se vor mai face cure de mere. O zi pe săptămână se consumă câte un kilogram de mere, fără alte alimente. Socul este o plantă foarte utilă în această problemă, prin cumularea acţiunilor diuretice, uşor laxative şi sudorifice. În acest scop, vei folosi atât florile, cât și fructele.”

Sursa foto: 123rf.com