CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Aceste siropuri nu sunt greu de preparat. Ingredientele te vor ajuta să scapi de cea mai sâcâitoare tuse. Mierea este emolientă. Oțetul, ghimbirul, lămâia și piperul Cayenne au proprietăți antimicrobiene.

Siropuri de tuse preparate în casă: Sirop picant

Este un sirop care nu este pe placul tuturor din cauza gustului iute, dar este foarte eficient împotriva tusei. Este contraindicat copiilor. Pentru copii încearcă aceste rețete de siropuri de tuse pentru copii preparate în casă.

Ingrediente

• 2 linguri oțet de mere

• 2 linguri de miere (preferabil miere crudă bio, dacă ai la dispoziție)

• 2 linguri apă

• 1/4 linguriță piper Cayenne

• 1/4 linguriță ghimbir măcinat

Prepararea siropului picant

Pune oțetul, mierea, apa, piperul Cayenne și ghimbirul într-un borcan mic din sticlă. Acoperă și agită bine pentru a amesteca. Lasă la temperatura camerei câteva zile sau pune la frigider dacă dorești să-l utilizezi pe o perioadă mai lungă. Agită bine de fiecare dată, înainte de utilizare. Condimentele nu se vor dizolva în lichid. Nu va fi un sirop gros, ar trebui să rămână apos. Se ia câte o linguriță, atunci când este necesar.

Siropuri de tuse preparate în casă: Sirop cu lămâie

Aceasta este o rețetă de sirop de tuse foarte simplă. Vei folosi doar trei ingrediente, dar care au efecte puternice: ulei de măsline, miere și lămâie. Calmează tusea și durerile în gât.

Citește și: Tu știi să-ți depozitezi medicamentele?

Ingrediente pentru siropul de lămâie

1 1/2 căni miere (preferabil organică, crudă)

1/2 cană ulei de măsline extravirgin bio

1-5 lămâi organice stoarse (cu cât mai multe, cu atât mai bine)

Mod de preparare

Adăugă miere, ulei de măsline și suc de lămâie într-o oală mică. Se amestecă. Se încălzește la bain-marie la foc mediu, amestecând. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se pune compoziția într-un borcan de sticlă cu capac. Se păstrează la frigider. Se ia o lingură încălzită după cum este necesar.

Sursa foto: 123rf.com