Secretul longevității – o concepție sănătoasă de viață

Eunice Modlin a împlinit anul acesta 101 ani. Recunoaște că în viață nu primești întotdeauna ce îți dorești. Însă, este de părere că primești întotdeauna ceea ce ai nevoie. Poate și în această concepție de viață stă secretul longevității ei. Însă ea este de părere că secretul stă în a consuma ciocolată zilnic, dar nu este vorba de orice fel de ciocolată și în orice cantitate. ”Mănâncă zilnic două bucățele de ciocolată neagră”, a declarat presei Tammy Modlin Gentry, nepoata Eunicei, adăugând: ”Întotdeauna a fosta atentă să nu consume mai mult pentru a nu se îngrășa”.

Secretul longevității – legume proaspete din propria grădină

Modlin mai crede că secretul longevității sale constă și în faptul că a mâncat în fiecare zi legume proaspete din grădina proprie. În plus, a ajutat-o să ducă o viață sănătoasă faptul că nu a băut niciodată alcool și nu a fumat. Centenara nu mai vede bine și nu se mai ține prea bine pe piciore, însă mai merge la biserică. Și analizele sale de sânge stau dovadă că sănătatea ei e foarte bună.

Secretul longevității – consumul de ouă

Italianca Emma Morano a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai în vârstă persoană de pe pământ. Are 117 ani! Ea consideră că secretul longevității constă în faptul că mănâncă ouă în fiecare zi. După ce a avut un mariaj nefericit la tinerețe, trăiește singură din anul 1938. „Nu am vrut să fiu condusă de nimeni,” a declarat ea pentru The New York Times anul trecut.

Nu doar moștenirea genetică

Dar ce a făcut-o să trăiască o viață atât de lungă? Morano și alți centenari pot da anumite indicii despre care este secretul longevității lor. Este clar că este vorba și de gene. În cazul Eunicei, mai are un frate cu un an mai mic care trăiește și el. Dar ce anume facem cu zestrea noastră genetică depinde și de noi.

Citește și: Doctorul Shigeaki Hinohara: Cum să trăiești o viață lungă și sănătoasă

Sursa foto: Tammy Modlin Gentry via today.com