Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică era cunoscut din cele mai vechi timpuri. Oamenii foloseau crenguțe de plante specifice pentru a-și curăța dinții și tradiția este încă urmată în multe locuri. Există o diferență vastă între igiena orală a persoanelor care folosesc metode ayurvedice și cele care folosesc metoda modernă de periaj. Persoanele care folosesc metoda Ayurvedică au un risc mai mic să sufere de problema cariilor dentare. Dar de ce metoda antică de periere este mai bună decât cea modernă?

Citește și: Gât inflamat – băutura din chimion care te vindecă în câteva ore

Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică: Metoda antică de curățare a dinților

Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică constă în faptul că oamenii foloseau crenguțe de plante amare pentru a-și curăța dinții. Proprietățile antimicrobiene ale crenguței cu gust amar contribuia la menținerea sănătății orale și la îndepărtarea germenilor patogeni. Ierburile cu un gust înțepător alungă toxinele din gură și combat respirația urât mirositoare. Crengile de copaci Neem, Mango și Peepal sunt cel mai frecvent utilizate pentru igiena orală.

 

Cum se folosește crenguța pentru spălarea dinților

Crenguța trebuie să aibă 25 cm lungime și de grosimea unui deget, astfel încât să o poți ține cu ușurință. Pentru a folosi crenguța ca perie, trebuie mai întâi să-i mesteci vârful și apoi să-ți perii ușor dinții cu el.

Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică: Pasta de dinți din plante?

În prezent, pe piață sunt disponibile diferite tipuri de pastă de dinți care promit aceleași avantaje ca și crenguțele. Alege o pastă de dinți fabricată din plante și care nu conține substanțe chimice.


Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică: Modul corect de a te spăla pe dinți

 

Conform medicinei Ayurvedice, ar trebui să te speli pe dinți în mod corect timp de cel puțin două minute. Folosește mișcări scurte și blânde pentru a acoperi fiecare dinte. Curăță în mod specific între golurile dinților și deplasează crenguțele sau periuța prin mișcări circulare pentru a curăța corect.

 

Secretul dinților perfecți în medicina Ayurvedică: Curățarea limbii


Ayurveda recomandă Curățarea limbii imediat după spălarea dinților. Acceasta completează procesul de igienă orală. Ajută la îndepărtarea stratului de murdărie sau a acumulării de pe limbă, care este responsabil pentru mirosul neplăcut. Îți face gura să se simtă și proaspătă.
Se ia o linguriță și se trece peste limbă astfel încât stratul albicios care se formează peste noapte să fie îndepărtat.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com