Zilele de primăvară cer energie mai multă, de aceea de multe ori organismul nostru nu face față, iar noi trebuie să-l ajutăm. Perioada adaptării la această schimbare sezonieră se numește astenie de primăvară. Organismul poate ajunge lipsit de forță și de vitalitate din cauza deficiențelor alimentare deoarece iarna se consumă alimente conservate, acestea având un aport redus de vitamine si săruri minerale.

Iată care sunt remediile atunci când simți că nu mai ai energie:

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Evită stresul cu ajutorul plantei Rhodiola

Rhodiola are un efect normalizator fiziologic. Rhodiola este utilă atât pentru organism, cât și pentru minte, aceasta combătând efectele negative provocate de stres. Ajută organismul să se adapteze stresului prin scăderea sau prevenirea modificărilor hormonale, care sunt provocate de tensiunile acumulate de-a lungul timpului.

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Sunătoarea aduce relaxare

Florile de sunătoare sunt cunoscute și sub denumirea de florile bunei dispoziții , căci ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, induce siguranța de sine, relaxarea, dorința și capacitatea de comunicare.

Citește și: Alimente care te vindecă de astenia de primăvară

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Organizează-te mai bine

Încearcă să nu-ți ieși din rutina zilnică sau săptămânală. Împărțirea activității îți poate ajuta organismul să se adapteze mai repede schimbărilor. Nu îți depăși limitele în această perioadă deoarece riști să ajungi lipsit de energie. Orice schimbări bruște ale activității tale pot fi primite de corpul tău ca fiind un stres în plus. Activitatea calculată din timpul zilei minimizează stresul suplimentar al organismului, iar în acest fel corpul se va obișnui mult mai repede cu schimbarea anotimpului.

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Mânâncă sănătos

Începând cu această perioadă, poți introduce în dieta ta verdețurile de sezon. Acestea îmbunătățesc imunitatea și sunt bogate în vitamine. De exemplu, salata verde conține vitamine și săruri minerale benefice organismului. Fructele și legumele îți oferă cantitatea de vitamine de care organismul tău are nevoie în această perioadă și astfel poți evita problema asteniei de primăvara.

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Include în dieta ta Aloe Vera

Aloe Vera ajută la stimularea sistemului imunitar. Având în vedere stresul acumulat zi de zi, este bine să-i oferi un impuls sistemului tău imunitar. Polizaharidele din sucul de aloe vera stimulează macrofagele, care sunt celule albe ale sistemului imunitar, care luptă împotriva virușilor. De multe ori lipsa de vitalitate este cauzată de lipsa rezervelor de vitamine din organism. Stimulatorii de energie primară, cum ar fi vitaminele D și C depind de disponibilitatea fructelor și a legumelor, iar de obicei iarna se consuma mai puține vitamine decât primăvara. Gelul de Aloe Vera este cunoscut din antichitate şi utilizat pentru calităţile vindecătoare şi reintineritoare deosebite pe care le are.

Nu ai scăpat încă de astenia de primăvară? Nu uita să faci mișcare

Poți ieși la alergat sau poți merge la o simplă plimbare. Chiar și 15 minute de expunere a pielii la soare, îi poate oferi organismului tău o cantitate adecvată de vitamina D, benefică pentru a doua zi. Exercițiile fizice și vitamina D sporesc nivelul de energie. Mișcarea este o modalitate bună de a-ți stimula energia interioară și de a-ți liniști mintea.

Citește și:

 

Sursa foto: 123rf.com