Atunci când te doare capul, verifică întâi dacă ai băut suficientă apă. Dacă ești deshidratată, sângele se îngroașă și circulă mai greu. Ceea ce înseamnă că vei avea dureri de cap precum după o mahmureală. În cazul acesta, soluția este să bei suficiente lichide – apă sau ceai de plante neîndulcit. Mai ajută și să bei o cană cu apă caldă, cu înghițituri mici.

Citește și: Mișcarea asistată alungă durerile de spate și te scapă de operație

Scapă de durerile de cap cu ajutorul dietei. Ce să nu mănânci

Alteori, factorul declanșator este un aliment. În această perioadă în care îți pui la grea încercare stomacul, pot apărea și alte probleme generate de dieta necorespunzătoare, cum ar fi migrenele.

Grăsimile, ciocolata, alimentele cu aditivi alimentari, vinul roșu, brânzeturile fermentate etc. le pot provoca. Alți factori ar putea fi meteosensibilitatea, stresul, oboseala, modificări ale somnului, probleme hormonale. Pe lângă înlăturarea, atunci când este posibilă, a cauzelor, este bine și să ai un program de masă regulat.

Citește și: Complicațiile de după naștere. La ce trebuie să fii atentă

Scapă de durerile de cap cu ajutorul dietei. Alimente benefice

Include în meniul tău pește slab și ulei de pește, spanac, cereale integrale, fasole roșie, usturoi. Este foarte indicat busuiocul sub formă de tinctură, simplă sau în combinație cu tinctură de lavandă, roiniță, talpa-gâștii și ciuboțica-cucului. Se iau câte 10-20 de picături amestecate în puțină apă, la nevoie, nu mai mult de trei ori pe zi. Un alt remediu foarte bun este ghimbirul. Îl poți consuma ca atare, sau folosi drept condiment. Poți face și un ceai delicios din ghimbir (decoct dintr-o bucată de un cm de rădăcină mărunțită la o jumătate de litru de apă). Se beau până la trei căni pe zi, după masă. Este de ajutor și în caz de tuse, guturai sau greață.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com